Kundservice

Dammsugare

/LocalFiles/Sweden_Swedish/bilder/Dammsugare_ZUS3980.jpg

Trimma din dammsugare

En dammsugare håller länge och fungerar bättre om den blir lite ompysslad emellanåt. Det lättaste sättet att ”trimma” din dammsugare är att byta påse och filter regelbundet. Byt dammsugarpåse ofta, eller töm behållaren om du har en påslös dammsugare. En full påse/behållare gör att dammsugaren kämpar i motvind, suger sämre och det anstränger motorn i onödan. Byt också motorfilter någon gång per år och byt eller rengör utblåsfiltret enligt instruktion.

 

Viktigaste tipsen för en effektiv dammsugning

1. Byt påse eller töm behållaren regelbundet! Då får dammsugaren upp flödet igen och slipper jobba i motvind.

2. Glöm inte rengöra eller byta filter! Många tänker inte på att dammsugaren har ett filter som bör rengöras och bytas med jämna mellanrum så att sugförmågan håller fortsatt hög nivå.

 

Dålig lukt?

Om det lukar illa från dammsugaren ska du börja med att byta påse. Ett tips är att använda s-bag® anti-odour, som kapslar in luktmolekylerna och minskar lukten från påsen. Det finns även doftkulor som gör att dammsugaren sprider väldoft i rummet. Placera doftkulorna på golvet och dammsug upp dem, enkelt och smidigt.

 

Dammsug med rätt munstycke

Det blir både enklare och roligare att dammsuga om du har rätt utrustning. Med smarta och funktionella munstycken till din dammsugare kommer du bättre in i hörnen, under sofforna och får upp dammet från mattorna.

 

Börja med möbelmunstycket som är idealiskt för dammsugning av soffor och gardiner. Fortsätt med den lilla borsten i stället för dammtrasa, perfekt till exempelvis bokhyllor.

Sist men inte minst använder du fogmunstycket till trånga utrymmen, till exempel mellan element eller under kylskåpet.

Det är munstycket som avgör om du får optimal prestanda för olika typer av golv. Om du har rum med heltäckningsmatta är det bäst med ett motordrivet munstycke med roterande borste, som hjälper till att få loss damm och smuts från mattan. För golv av trä eller med klinkers passar så kallade parkettmunstycken med mjuka borstar bäst. Då blir det ordentligt rent, utan märken.

Spontanstädning

Ett smart sätt att hålla det snyggt och prydligt hemma är att dammsuga när det behövs och där det behövs. Då passar sladdlösa snabbdammsugare perfekt. De kan alltid finnas till hands, och de har en smidig design som gör att de enkelt kan förvaras på ett lättillgängligt ställe.

 
Skicka till en vän

Skicka till fler vänner

Förhandsgranska e-postmeddelandet Hej, jag tänkte att du kanske kunde vara intresserad av detta

Stäng