En ugn med ångfunktion gör att du kan laga nyttiga måltider med goda smaker. Med våra ångugnar får du alla klassiska inställningar som finns i vanliga ugnar, till exempel över- och undervärme, varmluft och grillfunktion, men har även möjligheten att tillsätta ånga. Det är inte ett dugg komplicerat — fyll behållaren med vatten, ställ in maten och välj hur mycket ånga som ska användas, klart!
Electrolux ångugnar
SteamPro-ugn med Steamify®
- Steamify®, din ånghjälp
- CookView®-kameran håller ett öga på maten
- Wi-Fi-uppkopplad ugn
- Intuitiv touch-display i färg
- Ångrengöring AquaClean
En ugn - tusen möjligheter
Alla ugnar med ånga har samma utbud av funktioner som vanliga ugnar. Varmluft, över- och undervärme, grill och pizza/paj-läge är några exempel. Ångan är bara en ytterligare möjlighet att skapa ännu fler goda rätter. Electrolux har ett brett utbud av ugnar med ångfunktion. Från de enklaste, där man bara häller lite vatten på ett element i botten av ugnen, till de mest avancerade.
-
Perfekt för bakverk
Tillsätt ånga för en spröd yta och en mjuk insida
-
Rosta och grilla
Ånga ger en krispig yta och ett saftigt kött
-
Ångkokning
Tillaga allt från ris, potatis, couscous och dumplings direkt i ugnen
-
Ångade grönsaker
Utsökta och nyttiga grönsaker där vitaminerna bevaras bättre
Krispig på utsidan, saftig på insidan
Ångugnar kan tillreda så mycket mer än bara grönsaker. Det har länge varit något av ett hemligt vapen i topprestauranger. Genom att kombinera ånga och varmluft får du förbättrad smak och textur medan den bevarar krispigheten och gör varje måltid speciell.
Bevarar upp till 90% C-vitamin*
Att laga mat med ånga ger synliga resultat. Råvarorna behåller både färg och textur vid tillagning med ånga. Det bevarar även näringsämnena och vitaminerna jämfört med andra matlagningsmetoder.
*Baserat på externa tester har C-vitamin i rå broccoli jämförts med ångad broccoli. Testet är utfört baserat på askorbinsyra (C-vitamin) i livsmedel med HPLC/UV-synlig metod.
Ånginställningar för varje måltid
Ånga fungerar i harmoni med traditionell värme för att förbättra smaker och texturer när man använder inställningar för låg, medel, hög och full ånga**.
**Ångnivåerna varierar beroende på modell.
-
Ånga Låg
Ånga Låg kombinerar varmluft med ånga för saftig och knaprig mat. Idealiskt för kött, fågel, gratinerade rätter, grytor, ugnsrostade grönsaker, men även för att baka pajer, muffins och kakor.
-
Ånga Medel
Ånga Medel kombinerar varmluft med ånga när maten ska småkoka långsamt. Den är idealisk för bräserat kött eller ugnsstekt fisk, men också för att baka bröd och bullar.
-
Ånga Hög
Ånga Hög kombinerar varmluft med ånga för att skapa utsökta rätter. Den är idealisk för delikata rätter som vaniljsås, pajer, grytor och fisk.
-
Full ånga
Full ånga använder konstant ånga för nyttig och smakrik mat. Den är idealisk för varsam tillagning av exempelvis grönsaker, ris, couscous, fisk och skaldjur (musslor och räkor).
Upptäck mer från Electrolux
-
-
-
Induktionshällar
Ta matlagningen till nya höjder med våra innovativa produkter.