Kockar och teknik

Prisbelönte kocken Klas Lindberg

Klas Lindberg är en av Sveriges bästa kockar. År 2012 utsågs han till Årets Kock i Sverige, och sedan fortsatte han med att vinna en guldmedalj med Svenska Kocklandslaget i Culinary Olympics. Nyligen valdes han till chefskock för Nobelprisets galamiddag i Stockholm. Kocken Lindberg kräver det bästa när det kommer till köksredskap och apparater. Electrolux Gourmet Range passar hans kreativa stil och känsla för detaljer.

"Kreativitet är den viktigaste ingrediensen"

Som kock i ett professionellt kök måste varje rörelse beräknas så effektivt som möjligt. I ditt kök handlar det om vad du föredrar – föredrar du att förflytta dig direkt från diskhon till ugnen? Hur många steg är det mellan ditt kylskåp och din ugn eller din spishäll? De certifierade köksbutikerna kommer att hjälpa dig att planera, designa och skapa din personliga köksupplevelse av högsta kvalitet.

Stekning

Laga din söndagsstek till perfektion med den fuktiga hettan i din kombinationsugn, medan ugnspotatisen tillagas perfekt vid sidan om.

Sous Vide

Skydda smakerna, safterna och näringsämnena hos de mest delikata rätterna. Med en multifunktionell varmluftsugn med ånga kan du få till en perfekt Sous Vide-tillagning.

Matlagning med ånga

Matlagning med ånga går snabbt, är enkelt och effektivt, och hjälper dig att äta hälsosamt varje dag. Inställningarna i din inbyggda varmluftsugn med ånga gör det ännu bekvämare.

Bryn and grilla

Den brännande heta värmen i din Teppanyaki-häll är perfekt för direkt tillagning av kött, skaldjur och grönsaker. Vid de här höga temperaturerna behöver man inte mer än en droppe olja.

Jämn hetta

För att uppnå bästa resultat på allt från risotto till wokning är det viktigt att kokkärlets temperatur är jämnt fördelad. Med en jämn fördelning av hetta riskerar man inte att bränna vid ingredienserna på de ställen som är extra heta och dessutom snabbar man på tillagningsprocessen. Särskilt fördelaktigt är det då du vill tillsätta vätska vid stekningen. Härligt när du stuvar, lagar pasta eller wokar.

Sänk temperaturen

Genom att välja låga temperaturer vid matlagning och bakning kan man uppnå förbluffande bra resultat. Ugnsbakning vid 45 till 85 °C hjälper till att bevara smak och textur och man undviker att maten blir överlagad. Genom att använda rätt kombination av tid och temperatur kan man uppnå fantastiskt bra resultat även för kakor och bröd. 

En resa in i en värld av smaker

Vilken kock väljer Electrolux Gourmet Range? Det kan mycket väl vara någon som du, kanske en vegetarian eller för den delen en passionerad köttälskare. En amatör med talang för matlagning eller till och med en professionell kock. Du har en grundförståelse för hur viktigt det är med rätt utrustning när du skapar nya rätter. Ge dig ut på en upptäcksresa i smak – utan att behöva lämna ditt kök.

Upptäck din smak