Att tillaga musslor

Gör musslor till din hemliga ingrediens

Det finns många olika sorters musslor och de varierar mycket i storlek. Denna mångfald innebär att de passar utmärkt i en hel rad utsökta skaldjursrätter. Venusmusslor är små och fina med en sötaktig smak som bäst tillagas i ångugn. Glycymerismusslor använda ofta i amerikanarnas "clam chowder" som är en typ av musselsopppa. Musslor är också rika på järn och innehåller mer protein än mager köttfärs. Men innan du börjar laga maten ska du se till att musslorna är färska (det märker du på doften), känns tunga i förhållande till sin storlek och att saften är klar.

Grunden för fantastika smaker

Att göra sin egen fond är ett måste för alla som tar kokkonsten på allvar. Fond är en av de viktigaste byggstenarna i smaksättning när du lagar mat och är en utmärkt hemlig ingrediens i alla risottorecept. Du kan lätt göra en enkel fiskfond på överblivna rester och ben från fisken, en morot, en lök, ett par lagerblad, några pepparkorn och en sellerikvist. Det är bara att lägga alla ingredienserna i en stor gryta, hälla på vatten tills de täcks och låta sjuda i 40 minuter. En induktionshäll möjliggör exakt regleringen av värmen och garanterar perfekt resultat. Avslutningsvis: sila av och förvara i kylen eller frysen. Fonden kan sedan användas när du behöver den i en risotto, pasta vongole eller varför inte en smakrik paella.

Prova hemma i 100 dagar

Vi är stolta över våra maskiner och känner oss säkra på att du kommer vara nöjd med ditt köp. Därför erbjuder vi dig att prova flera av våra senaste produkter hemma i upp till 100 dagar.

Så fungerar nöjd-kund-garantin

Utsökta tapas

Det traditionella spanska köket är rikt på skaldjursrätter, från paella till tapas, och musslor kan användas för att ge en smak av Medelhavet i varje tugga. Ett populärt tapasrecept är att kombinera musslor med paprika: sjud små musslor i en sås gjord på olivolja, vitlök, lök, paprika och vitt vin. En induktionshäll är perfekt för den här rätten eftersom den möjliggör exakt reglering av temperaturen, även på låg värme. Slutligen ett tips: servera med nybakat bröd så att inte en enda droppe av den underbara såsen går till spillo.

Spaghetti alle vongole

Det kanske mest kända receptet på musslor av alla är spaghetti alle vongole (spaghetti med venusmusslor). Det är enkelt italienskt pastarecept som man tillagar med ett fåtal ingredienser – vitlök, smör, vitt vin, olivolja, bladpersilja och en skvätt citronsaft – som kompletterar musslorna perfekt. Om man vill kan kan man byta ut venusmusslorna mot knivmusslor eller spaghettin mot linguine och vips så har man en ny, lite annorlunda skaldjurspasta. Använd gärna en kastrull med pastainsats för ett perfekt resultat. 

Utforska

An Electrolux Plancha Grill and an Infinite Chef Collection large saucepan cooking on an induction hob

Omedelbar och exakt värmereglering med induktionshäll

Vid matlagning på induktionshäll är det möjligt att mer exakt reglera temperaturen, i synnerhet på de modeller som har Direct touch kontroll.

Upptäck matlagning med induktion
Street food - Pulled pork

Avslöja hemligheten

Electrolux vill gärna dela med sig av kulinariska hemligheter och förklara hur man lockar fram alla smaknyanser ur de bästa ingredienserna. Vi vill hjälpa dig att uppnå smakupplevelser utöver det vanliga i din matlagning.

Upptäck den hemliga ingrediensen
Rader med orangefärgade, bruna, gröna och svarta linser

Matlagning med linser

Linser kan förhöja både rejäla, lantliga rätter och moderna recept och fungerar lika bra i kötträtter som i det vegetariska köket.

Upptäck linser