God vattenmelon

Full av överraskningar

Det finns många enkla sätt att njuta av denna lyxiga och hälsosamma frukt som är rik på kalium och c-vitamin. Du kan göra juice på den, marinera den och till och med grilla den. Den smakar dessutom lika bra i en huvudrätt och i sallader som den gör som söt efterrätt. Den höga vattenhalten och det porösa fruktköttet innebär att den kan marineras med en rad olika smaker – perfekt när du vill vara lite kreativ och överraska smaklökarna. 

Vattenmelonsrätter

Vattemelon med festaost och gurksallad

Vattenmelon med fetaostsallad

En tunt skivad halv rödlök, gurkstavar, 1 matsked färskpressad lime, vattenmelon i kuber, smulad fetaost, urkärnade och halverade svarta oliver, hackad färsk mynta och 2 matskedar olivolja.

Slunga!

Grillad vattenmelon på grillplancha på induktionshäll

Sallad på grillad vattenmelon

Grilla vattenmelonskivor i 2 minuter på varje sida och salta sedan. Komponera med gröna blad, lite smulad fetaost och balsamvinäger. För en somrig variant, testa att ringla på honung innan du grillar.

Chillimargarita-marinerad vattenmelon

Chillimargarita-vattenmelon

1/2 kärnfri vattenmelon, 60 ml tequila gold, 30ml Cointreau eller Grand Marnier, 2 lime, 1 strimlad chillipepparfrukt, 1 nypa havssalt och 1 nypa strösocker. OBS! Detta recept är endast riktat till personer över 20 år. 

Vacuumpacka!

Glas med fryst vattenmelon-slush drink

Vattenmelonslush

Tillsätt frysta vattenmelonkuber i nypressad limejuice.

Mixa!

Två glas vattenmelon-smoothie

Vattenmelon-smoothie

3 dl kärnfri vattenmelon, 1 äpple, 1 päron, 2 dl babyspenat och 1 dl vatten efter behov.

Mixa!

Saftig vattenmelon

Vodkafylld vattenmelon

Skär ut ett litet hål, lika stort som en flaskkapsyl, ur vattenmelonen. Karva ut tillräckligt med fruktkött för att få plats med innehållet från en flaska. Häll vodka direkt från flaskan ner i melonen och låt stå i 12-24 timmar. OBS! Detta recept är endast riktat till personer över 20 år. 

Skär upp och njut (ansvarsfullt)!

Enastående smakupplevelser

Användning av vakuumpåsar och sammanpressning av ingredienser utan att tillaga dem är populärt i restaurangkök men du kan enkelt göra samma sak hemma. Med hjälp av en vakuumförpackare kan du marinera och förstärka smaker och aromer i en rad olika frukter – som ananas, äpple och päron – och grönsaker. Prova gurka med lite vitvinsvinäger, socker och salt, ett utmärkt tillbehör till rökt eller gravad lax, inlagd sill och surströmming.

Frisk, kryddig margaritamarinerad vattenmelon

Tim Anderson, vinnaren av brittiska MasterChef recept på kryddig margaritamarinerad vattenmelon med lime, chili, socker och salt – för att inte tala om en rejäl skvätt alkohol. Anderson bevarar smaken i frukten med hjälp av vakuumpåsar och en vakuumförpackare. Den här metoden trycker omedelbart in marinaden i melonen och pressar samman den, vilket ger fruktköttet en annorlunda, fastare konsistens. Resultatet är en underbar explosion av exotiska kryddor och frukt med mexikansk tequilakick. 

Utforska

Ånga som kommer ut ur en ångugn i Tom Kitchins kök

Hemligheten är ånga

Skapa underbart smakrika anrättningar med ånga. Nu kan du använda samma professionella tillagningssätt som världens bästa kockar.

Upptäck matlagning med ånga
En mixer från Masterpiece Collection

Skapa egna mästerverk

Masterpiece Collection hjälper dig att skapa kulinariska mästerverk genom perfekt hackade grönsaker och ingredienser som mixats till silkeslen konsistens.

Upptäck Masterpiece Collection
Musslor som sjuder i en kastrull

Musslor

I spanska tapas eller en italiensk risotto kan musslor i kombination med färska ingredienser göra stor smakskillnad i matlagningen.

Upptäck musslor