Cheesecake

Mjuk fyllning

Frasig botten

Mjuk och krämig cheesecake är perfekt att bjuda på.

Ingredienser cheesecake

(En cheesecake på 16 cm) 

Bas

100 g grahamskex, 2 msk socker, 60 g smör (smält)

Fyllning 

500 g cream cheese, 2 msk mjöl, 3 ägg, 4 dl vispgrädde, 1 tsk vaniljextrakt

Gör så här

Med Electrolux Masterpiece Blender ska du mala kex för kexbasen

1) Förbered en perfekt kakbotten

Värm ugnen till 180 °C, mal därefter grahamkexen i mixern till en fin massa. Vår Masterpiece Blender är det perfekta verktyget som gör dina kex till smulor på några sekunder. Blanda smulorna med smält smör och socker, tryck därefter ut blandnigen i en form på 16 cm i diameter. För en knaprig och god botten ska den stå i ugnen i 10 minuter i 180 °C.

Electrolux Masterpiece Blender
Mixa till bättre resultat

Masterpiece Blender ger den mjukaste och mest sammetslena konsistensen på allt från cheesecake-baser till silkeslena soppor.

Bagare som ställer in ugnen på PlusSteam

2) Gör fyllningen

Vispa osten tills den är krämig, tillsätt sedan socker, vispgrädde, vaniljextrakt, mjöl och ägg. Häll 1 dl vatten i botten av ugnen. Vrid vredet till PlusSteam-symbolen, värm ugnen till 180 ℃ och tryck på PlusSteam-knappen. Efter bara fem minuter är du redo att börja baka.

En bagare häller i den fina cheesecake-blandningen i en rund form, redo för ugnen

3) Häll i, tillaga och låt svalna

Häll din fyllning i formen och grädda i 15 minuter i 180 °C. Sänk sedan temperaturen till 120 °C i ytterligare 25 minuter eller tills den är fast men med en mitt som inte är fullt så fast. Ta ut den ur ugnen och sätt den på ett galler. Låt den svalna tills cheesecaken har stelnat helt och är slät som siden.