Crème brûlée

Utsökt vaniljkräm

Utmärkt smak

En klassiker för den som vill ha det lite sött i livet.

Crème brûlée ingredienser

(Räcker till 5 stycken 100 grams portioner) 

400 g vispgrädde, 6 äggulor, 80 g socker, 1 vaniljstång (urskrapad)

Gör så här

Bagaren lägger i ingredienserna till krämen

1) Vispa krämen

Med köksassistenten blandar du socker, grädde, utskrapad vaniljstång och äggulor till en slät smet. Du kan även blanda det för hand. Häll därefter blandningen i ugnsfasta formar.

Electrolux köksmaskin
Lär känna din köksassistent

Vispa och blanda på ditt sätt för bättre resultat. Vår assistent gör de tunga jobben så du får mer tid över till det roliga.

En bagare ställer in ugnen till PlusSteam så den är redo för krämen

2) Sätt på ugnen

Om man använder ånga för att göra denna klassiker bevarar man vaniljsmaken och konsistensen på krämen. Häll 1 dl vatten i ugnens botten. Vrid vredet till PlusSteam-symbolen, värm ugnen till 120 °C och tryck på PlusSteam-knappen. Nu kan du koppla av i 5 minuter.

En bagare som karamelliserar sockret på crème bruléen med en liten brännare

3) Ställ in, strö, bränn av

Efter fem minuter, när ugnen har haft tid att justeras, kan du ställa in crème bruléen i ugnen. Låt den vara i ugnen i 30 minuter eller tills krämen är lite bubblig i mitten. Låt den svalna i kylen i minst 3 timmar tills den är fast. Strö socker på toppen och karamellisera genom att bränna av med en brännare. Detta blir en klassiker. Bon appetit!


Upptäck mer med Electrolux

Fläskstek med krispiga rostade grönsaker
Ångande bra resultat
Med ånga får man bättre resultat än vad man får i standardugnar. Det gäller allt från kyckling som blir saftig på insidan och krispig på utsidan till ett gyllenbrunt bröd med luftig mitt.
Cookies på Electrolux proffsplåt
Bästa plåten för bakning
Vår proffsplåt för bakning har perforeringar för att ångan ska kunna cirkulera, för bästa möjliga resultat.