Kladdkaka med jordgubbssås och vaniljglass

Extra kladdig med mycket choklad

Läckra tillbehör

Linus bästa kladdkaka!

Ingredienser till Linus bästa kladdkaka

(Räcker till en kladdkaka som är ca 24 cm i diameter)

Kladdkaka

250 g mörk choklad, 250 g smör, 250 g florsocker, 100 g mjöl, 4 ägg

Hemgjord vaniljglass 

5 dl vispgrädde, 1 burk kondenserad mjölk, 1,5 tsk vaniljpulver av äkta vanilj 

Jordgubbsås med sockerdricka

300 g färska jordgubbar, 1/2 dl florsocker, 1/2 dl sockerdricka 

Gör så här

1) Gör smeten till kladdkakan

Hacka chokladen och dela smöret i mindre bitar. Lägg chokladen och smöret i en stor, värmetålig skål och låt blandningen smälta ihop över ett vattenbad till en len chokladsmet. Vispa ned äggen i smeten, ett i taget. Electrolux Assistent hjälper dig gärna. Blanda ned de torra ingredienserna. Häll smeten i en springform på 24 cm i diameter. 

LÄS MER OM ELECTROLUX ASSISTENT


2) Ånga gör den saftig


Häll 1 dl vatten i ugnens utrymme. Vrid vredet till PlusSteam-symbolen och värmen till 175 grader. Tryck på PlusSteam-knappen och vänta i 5 minuter. Sätt in kladdkakan och låt den stå inne i 24 minuter. Låt kakan svalna helt innan servering. 

LÄS MER OM PLUSSTEAM-UGNEN


3) Gör vaniljglassen


Häll grädde i en skål och tillsätt vaniljpulver. Vispa grädden till en lös, fluffig konsistens. Vänd ned kondenserad mjölk i gräddblandningen. Häll över glassen i en form och ställ den i frysen under 4 timmar, eller kör blandningen i en glassmaskin.

4) Mixa ihop en jordgubbsås

Skölj och snoppa jordgubbarna. Häll ned jordgubbar, sockerdricka och florsocker i en blender och mixa till en slät konsistens.

5) Njut av din kladdkaka

Bjud någon du gillar och servera kladdkakan med vaniljglass och jordgubbssås. 

Möt Linus Larsson

Linus Larsson är plattsättaren från Söderhamn som älskar att baka. Många känner igen Linus från tv-programmet Hela Sverige bakar där han tog hem segern i programmets fjärde säsong, och därmed också titeln som Sveriges bästa hemmabagare. Linus driver bakbloggen Linus Creative Kitchen, och har även gett ut boken Baka med Linus.


Fläskstek med krispiga rostade grönsaker
Ångande bra resultat
Med ånga får man bättre resultat än vad man får i standardugnar. Det gäller allt från kyckling som blir saftig på insidan och krispig på utsidan till ett gyllenbrunt bröd med luftig mitt.
Cookies på Electrolux proffsplåt
Bästa plåten för bakning
Vår proffsplåt för bakning har perforeringar för att ångan ska kunna cirkulera, för bästa möjliga resultat.