Muffins med smak av morotskaka

Syrligt möter sött

Fluffig frosting

Sätt färg på fikastunden med Linus fina cupcakes.

Ingredienser till muffins med smak av morotskaka

Muffins

50 g smör, 2 dl råsocker, 2 ägg, 2 dl vetemjöl, 1 tsk kanel, 1 tsk bakpulver, 1 tsk bikarbonat, 1 tsk vaniljsocker, 2 dl finrivna morötter

Glasyr

100 g färskost, 50 g rumstempererat smör, 1 tsk vaniljessens, 5 dl florsocker 

Gör så här

1) Gör muffinssmeten

Vispa socker och smör vitt och pösigt i en bakmaskin. Blanda de torra ingredienserna i en skål och blanda ned dem i smörblandnigen. Pressa ur saften från de rivna morötterna och vispa sedan ned morötterna i smeten. Fyll 10 normalstora muffinsformar till 2/3 och ställ dem på en plåt. 

2) Grädda med ånga för perfekt resultat

Häll 1 dl vatten i ugnens utrymme. Vrid vredet till PlusSteam-symbolen och värmen till 200 grader.  Tryck på PlusSteam-knappen och vänta i 5 minuter. Sätt in dina morotsmuffins i ugnen och grädda i cirka 15 minuter. Låt svalna helt.

LÄS MER OM PLUSSTEAM-UGNEN 


3) Gör glasyren


Vispa ihop färskost, smör, vaniljessens och florsocker till en len, fluffig frosting. Electrolux Assistent hjälper dig gärna att vispa till en perfekt konsistens. Spritsa ut glasyren på dina muffins. Om glasyren skulle bli för rinnig kan du tillsätta lite mer florsocker eller ställa in den i kylen en stund innan du spritsar.

LÄS MER OM ELECTROLUX ASSISTENT 


4) Linus tipsar: så lyckas du med frosting


För att få en randig, och extra snygg frosting kan du använda dig av pastafärg och en pensel. Måla ränder på insidan av en spritspåse och tillsätt sedan glasyren försiktigt i påsen. Spritsa sedan dina muffins som vanligt. Det kan krävas lite övning men ger ett extra snyggt resultat. Lycka till! 

Möt Linus Larsson

Linus Larsson är plattsättaren från Söderhamn som älskar att baka. Många känner igen Linus från tv-programmet Hela Sverige bakar där han tog hem segern i programmets fjärde säsong, och därmed också titeln som Sveriges bästa hemmabagare. Linus driver bakbloggen Linus Creative Kitchen, och har även gett ut boken Baka med Linus.


Fläskstek med krispiga rostade grönsaker
Ångande bra resultat
Med ånga får man bättre resultat än vad man får i standardugnar. Det gäller allt från kyckling som blir saftig på insidan och krispig på utsidan till ett gyllenbrunt bröd med luftig mitt.
Cookies på Electrolux proffsplåt
Bästa plåten för bakning
Vår proffsplåt för bakning har perforeringar för att ångan ska kunna cirkulera, för bästa möjliga resultat.