Saftig sockerkaka med chokladglasyr

Smakkompisarna kokos och citron

Festlig glasyr

Linus ljuvliga sockerkaka är omöjlig att motstå! 

 

Ingredienser till sockerkaka med chokladglasyr

Sockerkaka

3 ägg, 255 g socker, 2 tsk bakpulver, 210 g vetemjöl, skal av 1 citron, saften av 1/2 citron, 50 g smör, 1 1/2 dl kokosgrädde, 1 dl riven kokos

Chokladglasyr

100 g hackad mörkchoklad, 1 dl grädde, 2 msk smör, kokosflingor

Gör så här

1) Vispa ihop en smet

Värm kokosgrädde, citronsaft, citronskal och smör i en kastrull och rör tills smöret har smält. Låt blandningen svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt, Electrolux Assistent hjälper dig gärna. Blanda mjöl och bakpulver väl och sikta sedan ned det i äggblandningen. Vänd försiktigt in mjölet och kokosblandningen till en klumpfri, luftig smet. Smörj en sockerkaksform och bröa den med riven kokos. Häll upp smeten i formen.

LÄS MER OM ELECTROLUX ASSISTENT 


2) Ånga ger perfekt konsistens

Häll 1 dl vatten i ugnens utrymme. Vrid vredet till PlusSteam-symbolen och värmen till 175 grader.  Tryck på PlusSteam-knappen och vänta i 5 minuter. Sätt in din sockerkaka och låt den stå inne i 35 minuter.

LÄS MER OM PLUSSTEAM-UGNEN 


3) Gör chokladglasyren

Värm grädde på svag värme i en kastrull. Med induktion kan du kontrollera temperaturen direkt och undvika att grädden börjar koka. Lägg choklad och smör i en skål och häll över grädden. Rör försiktigt tills allt har smält till en slät glasyr. Häll chokladglasyren över den avsvalnade kakan och toppa med kokosflingor.

UPPTÄCK FÖRDELARNA MED INDUKTION 

Möt Linus Larsson

Linus Larsson är plattsättaren från Söderhamn som älskar att baka. Många känner igen Linus från tv-programmet Hela Sverige bakar där han tog hem segern i programmets fjärde säsong, och därmed också titeln som Sveriges bästa hemmabagare. Linus driver bakbloggen Linus Creative Kitchen, och har även gett ut boken Baka med Linus.