Scones med rabarber och vanilj

Smak av sommar

Saftiga och goda

Bjud på lyxfrukost med Linus somriga scones.

Ingredienser till saftiga scones

(Räcker till 12 scones)

Scones

9 dl vetemjöl, 1 msk bakpulver, 1 tsk salt, 1 dl socker, 150 g smör eller margarin, 1 ägg, 2 dl vaniljyoghurt, 150 g rabarber

Gör så här

1) Gör smeten

Blanda de torra ingredienserna i en skål och tillsätt smöret. Nyp ihop till en smulig deg. Skala rabarbern och skär den i tunna skivor. Tillsätt rabarber, ägg och yoghurt i skålen och blanda snabbt ihop till en deg. Kavla ut degen till en 2 cm tjock platta. Använd ett pepparkaksmått eller ett runt mått och stansa ut cirklar som är cirka 8 cm i diameter. Lägg sconesen på en plåt med bakplåtspapper. 

2) Ånga ger saftiga scones

Häll 1 dl vatten i ugnens utrymme. Vrid vredet till PlusSteam-symbolen och värmen till 225 grader. Tryck på PlusSteam-knappen och vänta 5 minuter. Sätt in dina scones och grädda dem i 12 minuter.

LÄS MER OM PLUSSTEAM-UGNEN 

3) Servera och njut!

Linus serverar sina saftiga scones med färskost och jordgubbssylt. Hur serverar du dina? 

Möt Linus Larsson

Linus Larsson är plattsättaren från Söderhamn som älskar att baka. Många känner igen Linus från tv-programmet Hela Sverige bakar där han tog hem segern i programmets fjärde säsong, och därmed också titeln som Sveriges bästa hemmabagare. Linus driver bakbloggen Linus Creative Kitchen, och har även gett ut boken Baka med Linus.