Lammkotletter med naanbröd & yoghurtdipp

Ingredienser

800 gram lamm

Pitabröd
2,5 dl ris
2,5 dl vatten
Salt
Olivolja

Marinad och sås
2 cm färsk ingefära
1 grön chili
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
50 gram mandel
1 tesked senapsfrön
2 matsked yoghurt

Sås
5 dl yoghurt
2 tomater
Koriander
Mandel

Förberedning

Pitabröd

1. Mixa ris för att få ett rismjöl i mixern.
2. Koka upp vatten, häll sedan i mjölet i vattnet och sänk värmen. Låt det ligga i det kokande vattnet i 1 minut utan att röra om.
3. Rör sedan om, låt den vara tills den är sval nog att hantera för hand.
4. Placera degen i matberedaren och knåda. Kavla sedan ut degen i små cirklar.
5. Lägg degen på en bakplåtspapper. Tillaga på 200 grader, håll under uppsikt så att den inte bränns vid. De skall puffa till sig. Vänd på den periodvis.

Förbered & tillaga lammkotletterna

6. Mixa de marinerade ingredienserna till en slät kräm i matberedaren, ställ den sedan åt sidan. 
7. Placera lammkotletterna på en plåt och massera in hälften av krämen i kotletterna.
8. Häll resterande kräm runtom på plåten, täck sedan över med gladpack och låt det marinera i minst 2h i kylen, men helst över natten.
9. Förvärm ugnen till 130 grader. Ta fram lammkotletterna från kylen och låt den värmas upp till rumstemperatur. 
10. Ringla olivolja över kotletterna och placera dem sedan i ugnen.
11. När det är färdigt tar du ut kotletterna från ugnen och lägger dem på en skärbräda för att vila.

Samtidigt, gör såsen.
12. Finhacka ingefära, vitlök och chili i matberedaren.
13. Lägg senapsfrön i en stekpanna och låt de tillagas i 1 minut innan du tillsätter ingefäran, vitlöken och chilin. Tillaga i ytterligare 2-3 minuter, eller tills det blivit mjukt och fått en gyllenbrun färg.
14. Addera grovhackade tomater, rör ner yoghurten och ta bort pannan från plattan. Provsmaka och krydda med salt, peppar och lite citron.

15. Häll bort marinaden från de ugnsbakade kotletterna. Stek dem i en varm panna för att få dem krispiga. 
16. Skär upp och placera lammkotletterna på en tallrik. Dekorera med korianderblad och ringla över lite extra virgin olivolja. 
17. Servera tillsammans med yoghurtsåsen och riset.

Electrolux Masterpiece Collection

Mixer
ESB9300

Blender

ESB9300
  • Unik PowerTilt®-teknik
  • EM6 titanbelagda knivar
  • 2,2 liter asymmetrisk Tritan BPA-fri karaff
  • Förinställda program

(2)
Matberedare
EFP9300

Assistent

EFP9300
  • Unik PowerTilt®-teknik
  • Titanbelagda knivar
  • Behållare på 4,2 liter och 2,2 liter
  • 1200 W induktionsmotor

(0)