Smördegstartletter med kantarelltapenade & löjrom

 

Ingredienser

Smördeg
250 g smör
9,5 dl mjöl
2,5 dl vatten
1 nypa salt

5 dl crème fraîche
5 dl kantareller (salt, peppar och oliv olja)
1 lök
50 g löjrom
1 nypa ramslök

Tillagning

Smördeg

1. Mixa mjöl, vatten och halva smöret till en deg i matberedaren.
2. Ställ in i kylen i 30 minuter.
3. Kavla ut degen till en kvadrat .
4. Skiva resten av smöret och fördela det över halva degen.
5. Vik ut degen över smöret. Kavla eller tryck ut degen till en rektangel. Se till att inget smör tränger fram.
6. Vik degen i tre delar i en riktning och två delar motsatta håll.
7. Lägg in i kylen i ca 15 minuter.
8. Fortsätta med att kavla ut och vika ytterligare två till tre gånger så får du små kvadratiska tartletter.
10. Grädda tartletterna i ugnen på 180 grader.

Fyllning och servering

Vispa crème fraîche till en tjock fluffig kräm.

1. Värm pannan på medelhög värme.
2. Tillsätt först kantareller, lägg sedan till smör och lök. Fräs ca 7-8 minuter.
4. Ta bort pannan från plattan och mixa kantarellerna i en matberedare.
5. Ringla över olivolja, salt och peppar.

Skapa fina konstverk av smördegstartletterna, fluffig crème fraîche och kantarelltapenaden. Toppa med löjrom med finhackad ramslök.

Electrolux Masterpiece Collection

Mixer
ESB9300

Blender

ESB9300
  • Unik PowerTilt®-teknik
  • EM6 titanbelagda knivar
  • 2,2 liter asymmetrisk Tritan BPA-fri karaff
  • Förinställda program

(2)
Matberedare
EFP9300

Assistent

EFP9300
  • Unik PowerTilt®-teknik
  • Titanbelagda knivar
  • Behållare på 4,2 liter och 2,2 liter
  • 1200 W induktionsmotor

(0)
Stavmixer
ESTM9500

Stavmixer

ESTM9500
  • TruFlow® Pro mixerteknik
  • Skärblad med titanbeläggning
  • TurboBoost motor 700W
  • Variabla hastighetsinställningar

(0)