Sports

Ta hand om dina träningskläder

PerfectCare för träningskläder

Träningskläder i syntetmaterial som polyester och polyamid kräver att man vårdar dem rätt. Fukttransporterande och antimikrobiella plagg behöver tvättas vid lägre temperatur, skonsamt och utan sköljmedel – annars kan de tappa sina fina egenskaper. 

Upptäck vår PerfectCare-tvättmaskin i 800-serien

Vår utmärkta PerfectCare 600-tvättmaskin med SensiCare-system justerar längden på programmet efter tvättmängden, använder mindre energi och vatten samt förhindrar att plaggen tvättas för länge.

Med det innovativa SteamCare-systemet i PerfectCare 700-tvättmaskinen avslutar du varje tvättprogram med ånga. Detta minskar strykbehovet med en tredjedel – lättare för dig att se till att plaggen är snygga och prydliga.

I vår avancerade PerfectCare 800-tvättmaskin med UltraCare-system aktiveras tvättmedlet och sköljmedlet i vatten innan de kommer i kontakt med plaggen. Detta ger dina plagg en grundlig, snabb och skonsam rengöring.

Håll form och funktion längre

Våra maskiner har UltraCare-system som förblandar tvättmedlet med vatten och ger en snabb och grundlig rengöring i lägre temperatur – även av hårt smutsade plagg. Ett förblandat tvättmedel ger mindre slitage på dina träningskläder, så att de håller både form och funktion längre.

Tvätta rent – och smart

SensiCare-funktion i våra maskiner ser till att din tvätt blir ren på rätt tid, med effektiv energi- och vattenförbrukning. Oavsett om du tvättar hela lagets tvätt eller bara din egen, och oavsett om kläderna är riktigt smutsade av lera och gräs eller bara lite småsvettiga.

Redo när du är

Välj själv hur lång tvättiden ska vara. Med Time manager är kläderna nytvättade och redo när det passar dig. Är du på språng finns även ett snabbprogram Rapid. På bara 14 minuter blir träningskläder som inte är särskilt svettiga eller fläckiga rejält sköljda och uppfräschade.

Vinn över fläckar och svett 

Träningskläder i funktionsmaterial behöver tvättas på ett speciellt sätt för att behålla sin fukttransporterande förmåga.

PerfectCare-tvättmaskin från Electrolux med tvättprogrammet Syntet
 • 1
  Tvätta vid låg temperatur

  Kolla om din maskin har ett speciellt program för sportkläder. Det ger dem längre livslängd. Om inte, välj ett vanligt program med låg temperatur. Är träningskläderna riktigt smutsiga så lägg till en förtvätt eller en extra sköljning istället för att höja tvätt-temperaturen. 

 • 2
  Tvätta separat utan sköljmedel

  Tvätta aldrig träningskläder i funktionsmaterial tillsammans med din vanliga smutstvätt. Det kan bryta ner materialet och täppa igen träningsklädernas fibrer som gör att de andas. Hoppa även över sköljmedlet av samma anledning.

 • 3
  Tvätta direkt eller häng upp

  Töm väskan direkt efter träningen! Sportkläder som ligger länge i en träningsväska börjar inte bara lukta illa, det kan också försämra klädernas funktion. Häng upp dem på tork om du inte har möjlighet att tvätta dem direkt.