MAKE IT LAST

Med Electrolux PerfectCare ger du dina kläder ett längre liv – för en mer hållbar framtid.

Varje år kastas miljoner ton kläder som är i gott skick helt i onödan. Hur vi vårdar våra kläder har stor inverkan på vår miljö och att minska klädsvinnet är något vi kan göra här och nu. Därför har vi utvecklat tvättmaskiner och torktumlare som ger kläder längre liv och minskar klimatpåverkan. 

Varför 30 är det nya 40 inom tvätt

De flesta skulle vilja ha en mer miljövänlig inställning när det kommer till att tvätta sina kläder. Men många tror att låga temperaturer inte kan få bort oönskad lukt och fläckar. Med dagens avancerade förtvätts-teknologi är 30°C lika effektivt som 40°C. Färgerna bevaras längre samtidigt som den nyttjar energin mer effektivt.

Läs mer

Ånga istället för tvätta

Det är ofta helt onödigt att överbelasta en tvättmaskin genom att överfylla den, speciellt när syftet är att ge kläderna en snabb uppfräschning. Genom att använda ånga sparar du på din vattenförbrukning, förlänger livslängden på dina kläder och minskar klimatpåverkan. En bonus är att ånga behandlar skrynklor och veck så att du sparar tid vid strykningen.

Många av Electrolux tvättmaskiner och torktumlare är utrustade med ett Steam Refresh-program vilket ångar kläderna i slutet av tvättprogrammet eller när du själv önskar.

Upptäck Steam Fresh

"Att använda Electrolux ång-program är ett enkelt sätt att fräscha upp kläder som inte kräver en lång tvätt. Kortare tvättid innebär att dina kläder får en längre livslängd vilket är bra för planeten."

Kvinna står på klippa vid havet

Sju enkla steg till en mer hållbar tvätthantering.

De flesta förstår fördelarna med klädvård och att bevara kläderna längre, men 5 av 10 vet inte hur man tvättar hållbart. Att tvätta utifrån en befintlig rutin eller vana är vanligt, men om du gör småförändringar i tvättprocessen kan du minska på klimatpåverkan utan extra ansträngning.

Elegant Electrolux tvättmaskin
30 grader-ikon

SÄNK TVÄTTGRADEN

Att tvätta kläder i 30 grader, istället för 40 grader, kan minska energiförbrukningen med upp till 35%.

 • Vattendroppe-ikon
  Spara vatten

  Använda ånga för att fräscha upp kläder som inte kräver ett långt tvättprogram och spara mer än 40 liter vatten per tvätt.

 • Tvättmedels-ikon
  Tvättmedel

  Använd flytande tvättmedel när du tvättar färgade kläder då tvättmedel i pulverform innehåller blekmedel som kan vara orsaken till att färgen bleknar.

 • Sköljmedel-ikon
  Sköljmedel

  Använd sköljmedel då det ökar klädfibrernas hållfasthet och gör att de håller längre.

 • Autodosering-icon
  Korrekt dosering

  Tänk på att dosera tvättmedlet korrekt utifrån vattenhårdheten och tvättmängden. Överdosering innebär att du riskerar färgblekning och att kläderna slits. Underdosering kan istället innebära att kläderna blir tråkiga och gråaktiga med tiden.

 • Ång-ikon
  Steam Refresh-program

  Använda ånga för att fräscha upp kläder som inte kräver ett långt tvättprogram. Ånga behandlar också skrynklor och veck, vilket gör ånga till en hållbar ersättare till strykjärnet.

 • Tyg-ikon
  Utomhusprogram

  Torktumla dina funktionskläder då det återställer det aktiva membranet och därmed optimerar klädernas livslängd och prestanda.

Få kläderna att hålla längre med AutoDose

Att använda för mycket tvättmedel kan skada fibrerna i dina kläder. Eftersom tvättmängden och vattenkvaliteten i ditt område påverkar tvättresultatet, kan det bli en komplex historia. Att överlåta det till maskinen är ett bekvämt sätt att ta hand om planeten.

För att underlätta detta är många av Electrolux tvättmaskiner utrustade med en AutoDose-funktion som automatiskt doserar korrekt mängd tvättmedel och sköljmedel.

Upptäck AutoDose

Säg farväl till överhettning med hållbara torktumlare

Moderna torktumlare återanvänder den uppvärmda luften som genereras inuti maskinen samtidigt som temperaturen sänks för att nå tillfredställande resultat. Visste du att dagens teknologi möjliggör att du kan torktumla känsliga material som ull och siden?

Många av Electrolux tvättmaskiner och torktumlare är utrustade med tvättprogram som är specialdesignade för funktions- och utomhuskläder.

Upptäck våra torktumlare

Tvättmaskiner i PerfectCare-serien

Dina kläder ser nya ut längre. Färgerna bleknar inte och plaggen behåller sin form och struktur. Tänk dig en stil som håller.

PerfectCare-tvättmaskiner

Torktumlare i PerfectCare-serien

Tänk dig att dina kläder behåller sin känsla, form och funktion längre. Att sidenblusen inte skrynklar sig, ylletröjan inte krymper och ytterkläderna fortsatt håller sig vattentäta. Tänk dig att du kan torktumla kläder du aldrig trott var möjligt tidigare.

PerfectCare-torktumlare

 • SensiCare
 • GentleCare
 • DelicateCare
 • CycloneCare