Ny energimärkning

Vad innebär den nya energimärkningen?

Electrolux antar EU-kommissionens nya regler och visuella identitet för energieffektivitetsetiketter för produktgrupper nedan:

1. diskmaskiner,
2. tvättmaskiner och tvätt-torkmaskiner,
3. kylskåp, inklusive vinkylar.

Dessa nya etiketter kommer att synas för europeiska konsumenter i fysiska butiker och online från och med 1 mars 2021. 

Varför har jag två etiketter på min produkt?

Från och med mars 2020 kommer alla nya Electrolux-produkter att ha två etiketter. En som visar nuvarande klassificeringar och en som visar verkningsgrad A till G, som träder i kraft år 2021. Du kan därför komma att få hem en produkt med två energimärkningar.

Varför ska vi ha en enda energimärkning "A till G"?

Sedan 1995 har EU:s energimärkning visat sig vara en framgång: 85 % av de europeiska konsumenterna känner igen och använder den när de handlar. Även om de flesta modeller ursprungligen låg inom de lägsta klassificeringarna (d.v.s. E, F, G), förtjänade nya modeller en högre klassificering. I dag ligger de flesta inom de övre klassificeringarna (A+++, A++, A+) och det finns nu inte längre några produkter med de lägre klassificeringarna. Ett så positivt resultat gör dock att det idag är svårt för konsumenterna att hitta de bästa produkterna.

Den nya skalan kommer förbättra förståelsen och sambandet och därmed underlätta för konsumenterna att korrekt identifiera de mest effektiva produkterna.

Vårt engagemang för hållbar textilvård

Våra fortsatta insatser för att minska energiförbrukningen i våra maskiner och göra dem mer energieffektiva är utan tvekan ett sätt att minska våra utsläpp. Men våra produkter är mer än bara energi. Vi gör det enklare för dig att leva bättre och vi arbetar mot kolneutralitet år 2030. Vårt mål är att få dina kläder att hålla dubbelt så länge genom att förbättra tekniken och minska vattenanvändningen samtidigt som vi halverar den påverkan våra maskiner har på miljön.

TA REDA PÅ MER

Vårt engagemang för hållbar kosthållning

Vi arbetar med att göra hållbara matvanor till det enkla valet för alla människor. Genom att utforma lösningar som skyddar matkvaliteten är vår ambition att låta alla njuta av en hälsosam kost och ett hållbart liv.

LÄS MER