Aquafaba chokladmousse

Chokladmousse på ett nytt sätt

Testa Laras utsökta chokladmousse. Istället för att använda ägg så görs denna innovativa mousse på kikärtsspad och kokosnektar.

Ingredienser

1 burk kikärtor (du behöver bara vattnet i burken)
120 g mörk choklad 
2 msk kokosnektar (alternativt lönnsirap eller agavesirap)
½ tsk vaniljextrakt 

Steg 1

Smält chokladen i en kastrull på induktionshällen på låg värme, eller i en skål placerad över en gryta med kokande vatten. Lägg i en halv tsk vaniljextrakt och kokosnektar. Låt chokladen svalna medan du förberedar nästa steg. 

Steg 2

Mixa kikärtsspaden med en elvisp eller blender* - vispa tills du har en fluffig, vit konsistens med toppar. Rör försiktigt i chokladen med en spatel. 

*Var noga med att dina redskap inte ska ha rester av olja eller diskmedel.

Steg 3

Häll i skålar och ställ i kylskåpet. Moussen är redo för servering efter 30 minuter. 

Lär känna Lara Zaugg

Som den chocoholic och connoisseur hon är så älskar Lara Zaugg att skapa nya desserter genom att experimentera i köket. Hon delar sin passion och sina kreationer på sin populära blogg Vanillacrunnch. Med fokus på hälsa är hennes recept ofta glutenfria eller veganska. Choklad är hörnstenen i hennes bakade eller råa desserter där hon ofta byter ut vanliga ingredienser mot mer hälsosammare alternativ. Vi bad Lara dela med sig av tre favoritrecept.