Så byter du dörrpackningen på ett kyl eller frysskåp

Senast uppdaterad 2024-04-04 09:10

Problem

  • Hur man byter ut dörrpackningen
  • Kylskåpsdörrpackning delad eller skadad.
  • Frysdörrpackning delad eller skadad
  • Kyl- / frysdörrpackning delad eller skadad

Gäller för

  • Kylskåp, kyl och frys

Lösning

Du kan byta ut dörrpackningen på din produkt om den finns som reservdel, annars kan du behöva byta ut hela dörren. Om du har dina modelluppgifter kan du klicka på ditt varumärke nedan för att kontrollera om det är tillgängligt. VI REKOMMENDERAR att du kontaktar ett auktoriserat servicecenter för att boka in ett besök av en av våra specialutbildade servicetekniker

Köp ny dörrpackning till ditt skåp här

Byte av dörrpackningen är inte en enkel uppgift och kräver viss grundläggande DIY-kompetens. Det kräver också användning av en vass kniv och att skyddshandskar måste bäras. Fortsätt inte med reparationen utan att först läsa varningen nedan:

Varning: Byte av dörrpackningen kräver användning av en mycket vass kniv som den som visas nedan. Fortsätt inte med denna reparation såvida du inte är bekant med att använda ett sådant verktyg. Du måste också bära lämpliga handskar av "anti cut" -typ. Fortsätt inte med denna reparation utan rätt saker och tidigare erfarenhet av att använda dessa artiklar.

Först och främst nyp packningen för att lokalisera plastryggen inuti, använd sedan försiktigt kniven och skär försiktigt längs med kanten på alla fyra sidorna

När du har skurit packningen försiktigt, lyfter du bort den gamla och kanalen syns

Placera din nya packning över dörren och in i kanalen, rikta in den del av packningen som ser ut som pilen i spåret (se nedan)

Tryck sedan ordentligt hela vägen runt dörren

Du har nu bytt ut dörrpackningen!

Kontrollera att din dörr stänger smidigt och att du inte har vridit packningen. 

Orsak

  • Dörrpackning delad / sönderriven
Reservdelar & tillbehör
Reservdelar & tillbehör

Beställ originalreservdelar och tillbehör till din produkt från Electrolux och få dem levererade med post snabbt och billigt.