Ta hand om din Chillflex Pro AC luftkonditionering

Senast uppdaterad 2023-08-10 08:17

Problem

  • ChillFlex luftkonditionering underhåll
  • Så här rengör du dina ChillFlex luftkonditioneringsfilter
  • Hur man dränerar en ChillFlex luftkonditionering
  • ChillFlex luftkonditioneringen visar P1 på displayen

Gäller för

  • ChillFlex luftkonditioneringsapparater

Lösning

Det finns några saker du behöver kontrollera på din AEG luftkonditionering under användning.

Apparaten samlar upp vatten under användning och måste tömmas. Om du använder uppvärmningsfunktionen på din enhet (obs: endast vissa modeller har ett uppvärmningsläge), samlas mer vatten.

 

Det finns tre olika uttag på baksidan av enheten där enheten kan tömmas.

Anordningens övre utlopp är utformad så att anordningen ständigt töms genom slangen.
Denna används vid tömning genom vägg eller liknande.

Det centrala utloppet är också för kontinuerlig tömning. Den används med den genomskinliga slangen som medföljer enheten, denna kan användas för att dränera i en separat behållare.

Det lägsta uttaget finns längst ner på enheten nära där nätsladden går in i enheten. Denna är avsedd att användas när du inte tömmer enheten konstant.
När P1 visas på luftkonditioneringsapparatens skärm är det här platsen där enheten måste tömmas. Placera en behållare under uttaget och skruva loss kontakten. Som nämnts tidigare, om du använder enheten för uppvärmning, kommer detta att vara mer regelbundet.

Enheten har två separata luftfilter. Enheten indikerar med filterlampan på kontrollpanelen när filtren behöver åtgärdas.

Ett av filtren är placerat bakom detta plastgaller. Dra bara av gallret från handtaget på sidan.


Under gallret kan du se filtret med svart ram. Detta kan tas bort och tvättas med vatten. Se till att den är ordentligt torr innan du sätter tillbaka den i enheten.Enhetens andra luftfilter är placerat bakom gallret i botten av enheten. Här är en Phillips-skruv för att hålla den på plats. Denna skruv måste tas bort för att komma åt filtret. När du öppnar det avslöjas ett annat filter liknande det ovan, som måste rengöras med vatten och tillåtas torka ordentligt innan det sätts tillbaka.

Dessa tips bör hjälpa dig att underhålla din luftkonditionering. Om du har några problem eller fel med din enhet, vänligen kontakta oss för ytterligare support.

Hitta din produktmanual
Hitta din produktmanual

Lös problem och sök upp instruktioner eller annan dokumentation om din produkt.

Reservdelar & tillbehör
Reservdelar & tillbehör

Beställ originalreservdelar och tillbehör till din produkt från Electrolux och få dem levererade med post snabbt och billigt.