Vad gäller för 30 dagars öppet köp?

Senast uppdaterad 2023-05-22 09:44

Problem

Vad gäller för 30 dagars öppet köp?

Gäller för

På vår e-handel har du som konsument alltid 30 dagars öppet köp från den dag du har mottagit varan. Kontakta vår kundtjänst för hjälp med din retur via chatt, telefon eller mail. För att öppet köp ska gälla ska produkten återsändas komplett i sin originalförpackning samt vara oanvänd. Du måste också kunna uppvisa ett kvitto eller orderbekräftelse samt betalningsbevis för den återlämnade varan. 


Vitvaror: Kom ihåg att det är du som konsument som är ansvarig för transportrisken för produkten fram till att vi har tagit emot den. Väljer du att boka returfrakt via Electrolux tar vi över transportrisken när vi mottagit produkten. Returkostnaden via Electrolux är 495 kronor.  


Postpaket: Kom ihåg att det är du som konsument som är ansvarig för transportrisken för produkten fram till att vi har tagit emot den. Spara alltid ditt inlämningskvitto och se till att varan är välpackad. Returkostnad för postpaket via Electrolux är 199 kronor. 


Återbetalning av vad du betalat för produkten, inklusive eventuell leveranskostnad, sker inom 14 dagar från att vi mottagit den returnerade produkten och på likadant sätt som betalningen vid köpet med avdrag för returfrakt om inget annat har överenskommits. Om du i samband med leverans valt en dyrare leveransmetod än standardfrakt återbetalas inte mellanskillnaden för det dyrare leveransalternativet. Leveranskostnaden återbetalas inte heller vid delreturer. Om produkten när den returnerats till oss inte är komplett, i sin originalförpackning samt i oanvänt och oskadat skick kan vi komma att dra av eventuell värdeminskning från det belopp som återbetalas till dig i samband med returen. Observera att sådan värdeminskning kan uppgå till varans totala pris. 


Öppet köp gäller inte för tjänster som beställts tillsammans med en produkt (såsom installation) om dessa helt eller delvis redan har utförts av Electrolux eller en av Electrolux anlitad tjänsteleverantör. 


Kontakta oss via chatt, mail eller telefon så hjälper vi dig om du vill lämna tillbaka din produkt. 


Läs mer om Öppet Köp i våra Allmänna Köpvillkor.