Hur du håller maten färsk längre i kylen

Senast uppdaterad 2021-06-03 10:39


Att hålla maten färsk i kylen kan vara en utmaning. Här är några rekommendationer för att hålla dem fräscha längre


Hur man håller sparris färsk

Undvik att låta sparris torka ut. Håll gummibandet på bunten och klipp cirka 2,5 cm från ändarna. Ställ sparrisen upprätt i ett glas som innehåller två till fem cm vatten och täck över med en plastpåse. De förblir krispiga i upp till 7 dagar


Hur man håller potatisen färska

Potatis gillar att förvaras i svala (10-20 °C) och fuktiga omgivningar. Ett tips är att förvara dina potatis i brunt papper eller perforerade plastpåsar borta från ljus för att skapa bästa möjliga miljö. Förvara inte dina potatis bredvid lök, eftersom gaserna som avges från båda kommer att få den andra att ruttna. Följ dessa steg så håller du potatisarna färska längre



Hur man håller avokadon färskt

Avokado - ska förvaras i kylen eftersom kylan stoppar mognadsprocessen. Håll dem först på köksbänken tills de mognar. De ska vara 7-10 dagar i kylen. tips: Om du har bråttom, lägg dem i en plastpåse, på bänken, för att påskynda mogningen


Hur du håller dina ägg färska

För att hålla dina ägg fräschare i kylskåpet, se till att förvara dem i den ursprungliga behållaren för att hålla fukt och andra föroreningar borta. Äggen lagras bäst i svala miljöer runt 4-20 °C. Om du följer dessa tips kommer dina ägg att hålla sig fräscha i 3-5 veckor i ditt kylskåp



Hur man håller broccoli färskt

Broccoli - förvaras bäst i kylens grönsakslåda. Förvara den i stängd plastförpackning (t.ex. bunden plastpåse) så att dem håller längre. Om de hålls korrekt borde det vara 7-14 dagar. Om du vill frysa färsk broccoli ska du först klippa den i blommor, förgrena dem i kokande vatten i 2-3 minuter, kyl genast i kallt / isvatten, tappa och förvara i lufttätt förpackning. De bör vara 3-6 månader


Hur man håller sallad färsk

Sallad förvaras också bäst i grönsakslådan i ditt kylskåp med fuktinställningen högt - det är fallet för alla lövgröna grönsaker. Om du inte har luftfuktighetskontroller - tvätta salladen, packa den i pappershanddukar och försegla i en behållare



Grönsakslådan är hjälten

Grönsakslådan är hjälten för färska råvaror, grönsaker och utsökt frukt. Grönsakslådan har stor betydelse för att hålla dem goda och färska, genom att säkerställa låg grönsaksmetabolism, låg vattenförlust och låg sjukdomsrisk av patogener (mögel etc.)

  • Vad förvaras i grönsakslådan: sallad / grönsaksallad, morötter, gröna bönor, broccoli, svamp
  • Förvara inte i grönsakslådan (på grund av fel lagringstemperatur): paprika / paprika, tomater, gurka, banan, exotisk frukt (mango, ananas), meloner, honungsdugar, vattenmelon


Fuktighet - ett viktigt element

Rätt luftfuktighet i lådan är nyckeln till att dina färska produkter inte torkas ut. Leta efter möjligheten att justera fuktigheten i din låda genom en ventil, hjul, knappar etc. Högre fuktighet är idealisk när det finns få produkter i lådan, lägre när grönsakslådan är full. Kom ihåg att produkter älskar ganska hög luftfuktighet

Recensera din produkt
Recensera din produkt

Din åsikt är viktig för oss. Vi uppskattar och uppmuntrar till att alla recensioner reflekterar din upplevelse av produkten.