Problem
- Integrerad kaffemaskin gör för lite mjölkskum eller har dålig skumning
Gäller för
- Integrerad kaffemaskin
Lösning
- Kontrollera om rester av fast mjölk (den vanligaste orsaken till problem): ibland räcker det för att starta "varm mjölk"-beredning, vänta minst 15 sek, stoppa beredningen och följ rengöringsprocessen
- Se till att packningarna på maskinens anslutningsmunstycke är rena från rester av hård mjölk
- Rengör mjölkdispenser röret, sugröret, ratten och locket under varmt vatten med milt rengöringsmedel
Följ hela rengöringsproceduren enligt beskrivningen i avsnittet "Rengöring av mjölkbehållaren" i manualen - Använd skummad eller semi-skummjölk vid kylskåpstemperatur (cirka 5 ° C). Om resultaten inte är som du väntat kan du försöka byta mjölkmärke
- Justera enligt manualen, vredet på locket, för att öka eller minska på detta sätt mängden skum på mjölken
- Kör ett avkalkningsprogram:
- Ångpannan är antagligen delvis blockerad av kalk. Avkalkning som utförs med jämna mellanrum rengör pannan och hydraulkretsen samt undviker att apparaten slits ut för snabbt
- För att avkalkningen ska vara effektiv måste den genomföras regelbundet varje gång maskinen begär det. Frekvensen beror på vattenhårdheten i ditt hem
- Avkalkning utförs genom utspädning av en dos av avkalkningsmedel med en liter vatten, enligt anvisningarna på förpackningen, i maskinens tank
- Följ instruktionerna i manualen om avkalkning (se även instruktionsvideo nedan)
- Kontakta servicecentret
- Kvarstår problemet behöver du kontakta ett auktoriserat servicecenter
Orsak
- Mjölkbehållarens lock är smutsigt
- Den skummade mjölkregleraren är inte korrekt placerad
- Mjölken är inte tillräckligt kall eller är inte halvskumd
- Apparaten kräver avkalkning
- Problem med en funktionell komponent