Lär dig mer om din kaffemaskin

Senast uppdaterad 2024-04-18 15:08

En fantastisk kopp kaffe från din kaffemaskin från Electrolux hjälper dig att få ut det bästa under din dag. Här följer en användbar guide som hjälper dig att se till att varje kopp kaffe blir precis som du vill - perfekt.

Första installationen

Är du redo att göra den första perfekta koppen? Låt oss börja med en enkel steg-för-steg-videoguide om hur du ställer in din kaffemaskin.

Om din kaffemaskin inte startar

Följ dessa enkla steg för att se till att din kaffemaskin slås på när du behöver den. Kontrollera först att huvudströmbrytaren är påslagen, se sedan till att IEC-kabeln är ordentligt ansluten och kontrollera sedan att kaffemaskinen är ansluten till ett eluttag.

Ta en titt på den här videon för att se hur det går till:


Hur du får ditt kaffe precis som du vill ha det

Här är några enkla tips för att du ska få ett perfekt kafferesultat.


Se till att ditt kaffe är så varmt som du vill att det ska vara

Här är några saker du kan göra för att se till att ditt kaffe alltid är så varmt som du vill ha det. Prova gärna det du tror kommer att fungera bäst för dig. Ett alternativ är att värma upp maskinen genom att använda sköljfunktionen. Du kan också använda varmt vatten för att värma kopparna och sedan ställa in kaffetemperaturen i menyn.

Se till att ditt kaffe är så starkt och krämigt som du vill ha det

För att få det kafferesultat du vill ha, försök att vrida inställningsratten för malning moturs ett steg i taget. Se till att du bara vrider på ratten medan kvarnen är på.

Om du stöter på problem med din kaffemaskin - här är några snabba lösningar för att få ditt kaffe att flöda igen!

Mjölk kommer inte ut ordentligt ur mjölkbehållaren

Känn dig alltid säker på att du kan göra verklighet av dina drömmars latte. Följ dessa steg-för-steg-instruktioner för att se till att mjölken alltid kommer ut ordentligt ur mjölkbehållaren. Ta bort mjölkbehållaren, rengör anslutningsmunstycket för hett vatten/ånga och ta ut mjölkbehållaren. Se till att när du rengör det termiska höljet, att du rengör det endast med en fuktig trasa.

Ta sedan bort mjölkpipen och insugningsröret, vrid skumjusteringsratten medurs till "INSERT"-läget och dra av den. Rengör varje komponent i mjölkskummaren och se till att det inte finns några mjölkrester i hålet och spåret under ratten. Skrapa vid behov skåran med en tandpetare.

Återanslut ratten och ställ pilen i linje med ordet "INSERT". Återanslut pipen och mjölkintagsslangen. Placera mjölkbehållaren i det termiska höljet. Sätt slutligen tillbaka locket på mjölkbehållaren.

Se en video som visar steg-för-steg-instruktionerna ovan här:


Kaffe flödar inte från båda piperna

Ibland kan de minsta sakerna göra den största skillnaden. Genom att använda en tandpetare för att hålla kaffepiparna rena kan du se till att ditt kaffe alltid rinner jämnt från båda piparna.

Kaffet rinner långsamt

Vrid bara inställningsratten för malning ett klick medurs mot "7" medan kaffekvarnen är i drift. Fortsätt ett klick i taget tills kaffeleveransen är tillfredsställande. Kom dock ihåg att effekten bara är synlig efter att ha levererat 2 kaffe.

Hur man enkelt extraherar infusionsenheten

Ibland är det bästa sättet att visa din kaffemaskin lite kärlek att rengöra den och ibland innebär det att du rengör bakom infusionsenheten. Följ dessa steg så att du alltid kan ta bort infusionsenheten med lätthet. Stäng av apparaten genom att trycka på på/av/standby-knappen, vänta tills kaffemaskinen stängs av och skjut sedan droppbrickan lite bakåt och ta bort infusionsenheten.

Underhåll och rengöring

För att säkerställa att din kaffemaskin ger dig läckert kaffe i många år framöver, följ underhålls- och rengöringsinstruktionerna i den här videon.


Vi hoppas att den här guiden hjälper dig att njuta lite mer av din Electrolux kaffemaskin. Vi vet inte vad klockan är där du är, men vi hoppas att den här guiden påminner dig om att ta en stund och unna dig en god kopp kaffe.

Registrera dina produkter
Registrera dina produkter

Registrera dina produkter med MyElectrolux och hitta allt du behöver på ett och samma ställe.

Hitta din produktmanual
Hitta din produktmanual

Lös problem och sök upp instruktioner eller annan dokumentation om din produkt.

Reservdelar & tillbehör
Reservdelar & tillbehör

Beställ originalreservdelar och tillbehör till din produkt från Electrolux och få dem levererade med post snabbt och billigt.