Kom igång med din zonlösa induktionshäll

Senast uppdaterad 2021-09-07 22:29

Det är lätt att komma igång med din Electrolux TotalFlex zonlösa induktionshäll. Här hittar du några av de viktigaste funktionerna samt tips om rengöring och råd om bättre energieffektivitet och hållbarhet i köket.

TotalFlex

TotalFlex erbjuder maximal flexibilitet, full kontroll och en smidig matlagningsupplevelse på din zonlösa induktionshäll. När du väl har slagit på den kan du laga mat var som helst på ytan. Den kommer att upptäcka storleken på dina pannor och kastruller för bästa induktionskraft. Oavsett storlek - från stor paella-panna till långa bläck - finns det plats för den på hällen.

ActiveTouch

De bästa induktionshällarna är intuitiva. Du slår bara på hällen och placerar en kastrull på glaset, och motsvarande kontroll tänds automatiskt och visar vilka kokzoner som används. När du väl har valt ser du temperaturen och effektnivåerna i rött, och resten förblir vita. Bakgrundsbelysta LED-lampor indikerar var köksredskapen är placerade, vilket ger fullständig kontroll och flexibilitet när du lagar mat.

Bridge-funktionen

Med Bridge-funktionen kan du kombinera två kokzoner till en stor kokzon. Perfekt för planchas eller rektangulära gjutjärnspannor. När du placerar en panna eller kastrull på hällen kommer den att upptäcka att pannan täcker två värmezoner. Bridge-ikonen visas automatiskt. Knacka på den en gång för att kombinera värmezonerna så kan du använda en kontroller för att justera zonernas effektnivå och tid.

Om Bridge-ikonen av någon anledning inte visas väljer du tillagningsläget manuellt. Dessa lägen inkluderar: Centrum, Vertikal, Horisontell och Standard kokzon. Kokzonsindikatorerna ändras automatiskt för att visa möjliga kombinationer, oavsett pannans storlek.

Oavsett din matlagningskonfiguration eller effektnivå är det viktigt att hålla alla pannor och kastruller på zonytan utan att täcka användargränssnittet med heta kokkärl.


Hållbarhetstips

Du kan med din zonlösa induktionshäll enkelt jobba mer hållbart under tillagningen. Med den smarta, effektiva Eco Timer väljer du hur lång tillagningstid du behöver varefter din häll kommer att inaktiveras tidigt med restvärme för att säkerställa att din maträtt blir färdig. Denna funktion är ett utmärkt sätt att spara energi samtidigt som den är effektiv.

Ett annat viktigt och enkelt tips för mer hållbar matlagning är att använda ett lock medan du kokar eller steker. Detta gör att du kan värma maten snabbare eller använda restvärmen mer effektivt.

Barnlås

En annan viktig funktion i den zonlösa induktionshällen är barnlåset. Barnspärren ger dig kontroll över värmeexponeringen från den keramiska ytan och övrig oönskad användning av själva induktionshällen.

Rengöringstips

Det är enkelt att rengöra din zonlösa induktionshäll för att hålla den väl fungerande. Börja med att rengöra ytan efter varje användning och se till att dina köksredskap är rena. För vanligt spill på hällens yta, lägg bara en våt trasa över fläcken för att mjuka upp den och avsluta med ett rengöringsmedel för keramiska hällar. Undvik produkter med slipande kemikalier eller hög syra när du använder ett rengöringsmedel, det kan skada den svarta ytan. Det är också effektivt att använda ett rakblad på hällen, se bara till att den är ren och skarp.

Ta omedelbart bort smält plast, plastfolie, socker eller mat med socker från ytan.

Ta bort kalkringar, vattenringar eller fettfläckar med en fuktig trasa och icke-slipande keramiskt glasrengöringsmedel när hällen är sval. Missfärgningar från metall kan avlägsnas med en lösning av vatten och ättika och en mjuk trasa.

Energikick

Symbolen "P" på hällen hänvisar till PowerBoost-funktionen. Den här funktionen är mycket snabbare än gas och ger dig full kontroll över din induktionshäll. Funktionen låter dig koka vatten nästan direkt. Det är perfekt för att koka till exempel potatis eller att att steka kött. På grund av hastigheten och kraften är det viktigt att vara försiktig när du använder olja och inte lämnar pannan utan uppsikt.


Recensera din produkt
Recensera din produkt

Din åsikt är viktig för oss. Vi uppskattar och uppmuntrar till att alla recensioner reflekterar din upplevelse av produkten.