CookView® – hur du använder kameran på din Electrolux-ugn

Senast uppdaterad 2024-04-18 16:29

CookView® på telefonen i handen
Med CookView® kan du hålla koll på din matlagning utan att du behöver vara i köket. Din smarta ugns integrerade kamera hjälper dig att få perfekta resultat, varje gång – även på distans. Denna funktion är tillgänglig på utvalda ugnsmodeller från Electrolux.

Vad är CookView® och varför ska du använda funktionen?

Kameran är integrerad i ugnsdörrens handtag, vänd mot ugnsutrymmet. Det gör att du kan övervaka din matlagning utan att fysiskt behöva gå till ugnen och öppna luckan. Detta är idealiskt om du vill lämna köket men behöver hålla koll på hur din maträtt fortskrider och se när den närmar sig perfektion.

Hur du använder ugnskameran CookView®

Vad du behöver:

1. Du måste se till att du har installerat Electrolux-appen på din mobiltelefon och har anslutit din ugn till den. Om du inte redan har anslutit din ugn, börja med att göra det.
2. Se till att din ugn är ansluten till Wi-Fi

Åtkomst till kameran:

Börja laga mat som vanligt. Under tillagningsprocessen kan du komma åt kameran via appen. Du kommer då att kunna se matlagningen i ugnen live.

Tips

  • Du kan spara en bild från kameran, dela den med andra och uppdatera kameravyn. Du kan hitta dessa funktioner i kameravyn
  • Om ditt kök är mycket ljust kan reflektioner i ugnsluckans glas begränsa kameravyn. I det här fallet kan du använda det medföljande kameraskyddet för att förhindra ljusreflektion för att förbättra bildkvaliteten. För att installera den, tryck in kameraskärmen mellan dörrglaset och handtaget i mittläget. Luta de längre krokarna på glaset och de kortare på baksidan av handtaget
  • Om bilden från kameran inte är helt synlig i appen, se till att kameran/dörrhandtaget inte är täckt och att ugnen är ansluten till Wi-Fi. Om problemet är Wi-Fi-relaterat och fortsätter att vara ett problem, flytta routern så nära ugnen som möjligt, eller överväg att skaffa en Wi-Fi-repeater för att förbättra signalen från routern

För mer information om din specifika ugnsmodell, se produktmanualen. Du hittar din produktmanual här.

Nu när du har lärt dig allt som finns att veta om CookView®-funktionen kanske du vill lära dig mer om hur du använder Electrolux-appen med din smarta ugn.

Electrolux smarta hem
Electrolux smarta hem

Electrolux smarta hem sätter fokus på Matlagning, Tvätt och tork, samt Hemmiljö – för en bättre, roligare och mer hållbar livsstil.

Reservdelar & tillbehör
Reservdelar & tillbehör

Beställ originalreservdelar och tillbehör till din produkt från Electrolux och få dem levererade med post snabbt och billigt.

Recensera din produkt
Recensera din produkt

Din åsikt är viktig för oss. Vi uppskattar och uppmuntrar till att alla recensioner reflekterar din upplevelse av produkten.