Med ånga kan du värma och fräscha upp dina matrester utan att de blir torra. Maten förfars aldrig om du har en ångugn
Återuppvärmning av matrester
Om du tror att överbliven mat alltid blir tråkig och smaklös när du värmer den på nytt, tänk om! Ånga värmer upp matrester utan att göra dem torra. Vissa ångugnar har till och med ett speciellt program för detta – i Electrolux ångugnar kallas det "Uppfräschning med ånga". Hur lång tid tar det att värma upp mat i en ångugn? Det varierar, men här följer några riktlinjer
Fuktighet, medel
Låt oss säga att du har en halv paj i kylskåpet. Om du tillsätter lite ånga fräschas pajen upp, eftersom ångan både hettar upp och tillsätter fuktighet. Men använd inte Full ånga, då blir pajen alltför fuktig
Full ånga
Kasta inte bort gammal pasta, gammalt ris eller kokt potatis – full ånga kan fräscha upp dem. Pasta, ris och potatis torkar lätt lite när de ligger i kylskåpet, men ånga fixar den nödvändiga fuktigheten
Det fungerar också bra att värma upp ångkokta grönsaker. Lägg dem i en panna och ångkoka med full ånga strax före servering. Det tar bara några minuter och de blir lika goda igen
God smak på enkelt sätt
Våra ugnar med SteamBoost har tre ångnivåer. Särskilda program för bakning och ugnsstekning och ett program med enbart ånga för att uppnå nya nivåer av smak, knaprighet och fuktighet