Hur du använder AquaClean för att rengöra din Electrolux-ugn

Senast uppdaterad 2024-04-17 10:59

Torka av ånga med disktrasa i ugnen

Att rengöra ugnen behöver inte vara jobbigt. AquaClean-funktionen som är tillgänglig på utvalda Electrolux-ugnar tar bort smuts från ugnen och håller din ugn ren. Den förbehandlar matspill och stänk för att göra det lättare att ta bort även envisa rester. Njut av enkelt ugnsunderhåll med AquaClean.

Olika ugnsmodeller från Electrolux kan ha olika rengöringsfunktioner för att underlätta rengöringen. Läs din produktmanual för att ta reda på vilka funktioner du har för att göra rengöringen enklare.

Vad är AquaClean och varför ska du använda funktionen?

AquaClean använder ånga för att ta bort resterande fett och matspill från ugnen. Häll bara vatten i botten av ugnen och kör ett specifikt tillagningsprogram (inte en rengöring) för att generera ånga och förbehandla matrester. Detta gör det lättare att torka rent ugnen när den har svalnat.

Hur du använder AquaClean

1. Häll 200 ml vatten direkt i det avsedda området på ugnsgolvet Obs: Inte i vattenbehållaren, om din ugnsmodell har en sådan
2. Välj inställningen TrueFan Om din produkt har SteamBake-funktionen (en dedikerad knapp på kontrollpanelen med en steam-ikon),

tryck också på den här


3. Ställ in temperaturen på 90°C


4. Låt ugnen verka i 30 minuter

5. Stäng av ugnen och låt den svalna

6. När ugnen har svalnat, torka av ugnens ytor med en mjuk trasaFör mer information om din specifika ugnsmodell, se produktmanualen. Du hittar din produktmanual här.

Nu när du har lärt dig allt som finns att veta om att använda AquaClean, kanske du vill lära dig mer om hur du håller din ugn ren. Klicka här för en översikt över rengöring och underhåll av din ugn.

Registrera dina produkter
Registrera dina produkter

Registrera dina produkter med MyElectrolux och hitta allt du behöver på ett och samma ställe.

Hitta din produktmanual
Hitta din produktmanual

Lös problem och sök upp instruktioner eller annan dokumentation om din produkt.

Reservdelar & tillbehör
Reservdelar & tillbehör

Beställ originalreservdelar och tillbehör till din produkt från Electrolux och få dem levererade med post snabbt och billigt.