Hur du använder AssistedCooking på din Electrolux-ugn

Senast uppdaterad 2024-04-19 10:41

Kvinna som tittar på sin telefon Se fram emot perfekt tillagade rätter varje gång. AssistedCooking hjälper dig att hitta de bästa funktionerna och inställningarna för den rätt du vill laga och de resultaten du önskar. Upptäck alla egenskaper hos din nya ugn med AssistedCooking. Du hittar denna funktion på utvalda ugnsmodeller från Electrolux.

Vad är AssistedCooking och varför ska du använda funktionen?

AssistedCooking är en användbar funktion som hjälper dig att välja de bästa funktionerna och inställningarna baserat på vad du lagar. Om du vet vilken rätt du vill laga och vill ha förslag på hur du ställer in ugnen för att få de resultat du önskar, vänd dig till AssistedCooking. Besvara våra frågor steg för steg och ange vad du lagar och vilket resultat du förväntar dig (exempelvis rare, medium eller well done). AssistedCooking kommer att föreslå hur du ställer in ugnen baserat på dina preferenser. Notera att du kan justera dessa om du vill. Om du använder appen kan du skicka inställningarna direkt till din ugn för att börja matlagningen. 

Du kommer åt funktionen från Electrolux-appen eller direkt på ugnens kontroller. 

Om din ugn har en EXplore LED-display kan du läsa denna artikel för att veta mer om de olika programnumren som tillhör AssistedCooking.


Hur du använder AssistedCooking

1. Välj ASSISTED COOKING på ugnsmenyn eller i Electrolux-appen
2. Välj maträtt och dina preferenser i steg-för-steg-guiden
3. AssistedCooking föreslår tid, funktion och temperatur. Du kan justera dessa inställningar om du vill
4. Om du använder appen: skicka inställningarna till ugnen
5 Tryck på START för att börja tillagningen

Tips

  • Ugnen signalerar när 10% av tillagningstiden är kvar. Du kan förlänga tillagningstiden eller ändra tillagningsfunktionen beroende på dina önskemål
  • Ugnstermometern föreslås i många AssistedCooking-program. Vi rekommenderar att du använder den eftersom den ger extra noggrannhet och kontroll till din matlagning
  • Notera att AssistedCooking inte är ett matlagningsprogram, utan en vägledningsfunktion. Därför hittar du den inte på din ugns lista över tillagningsfunktioner. Du hittar AssistedCooking på de flesta ugnsmodeller under MENY


För mer information om din specifika ugnsmodell, se produktmanualen. Du hittar din produktmanual här.

Nu när du har lärt dig om AssistedCooking kanske du vill lära dig mer om hur du använder appen med din smarta ugn.

Electrolux smarta hem
Electrolux smarta hem

Electrolux smarta hem sätter fokus på Matlagning, Tvätt och tork, samt Hemmiljö – för en bättre, roligare och mer hållbar livsstil.

Reservdelar & tillbehör
Reservdelar & tillbehör

Beställ originalreservdelar och tillbehör till din produkt från Electrolux och få dem levererade med post snabbt och billigt.

Recensera din produkt
Recensera din produkt

Din åsikt är viktig för oss. Vi uppskattar och uppmuntrar till att alla recensioner reflekterar din upplevelse av produkten.