Du behöver inte vara kock för att laga mat med ånga, det är enkelt. Det har aldrig varit enklare att få knaprig skorpa, fuktigt inre och färgglada grönsaker. Och få perfekt ris, linser och gryn varje gång
Ångkokning av ris (basmati, förkokt ris eller jasminris)
Att koka ris i en ångugn är inte bara enkelt, resultatet blir också bättre. Riset blir perfekt varje gång. Varje riskorn kokas jämnt utan att överkokas och resultatet blir fluffigt. Om vi får välja mellan ångkokning eller kokning, föredrar vi att ångkoka riset
1 del ris blandat med 1 del vatten och en nypa salt är allt som behövs
Lägg ingredienserna i en lämplig ugnspanna
Ångkoka på Full ånga 100°C i 20 min. Klart!
Ångkoka linser och andra gryner
Linser blir lätt en gröt när de kokas i kastrull, men det händer inte i en ångugn eftersom den inte tillåter att linserna överkokas. Linserna blir också mer näringsrika vid ångkokning eftersom denna metod inte drar ut smakämnena ur linserna som kokande vatten gör
Ångkokning av linser: 1 del röda linser blandade med 1 del grönsaksbuljong och en nypa salt är allt som behövs, lägg ingredienserna i en lämplig ugnspanna. Ångkoka på Full ånga 100 °C i 13–15 min. Klart!
Utsökt!
Ångkokning är en utmärkt tillagningsmetod för många olika typer av gryn. Dessutom är det en tillagningsmetod som inte är ansträngande och som ger utsökt slutresultat. Prova till exempel att ångkoka quinoa, bulgur eller couscousgryn. Observera dock att tillagningstiden varierar efter vad du ska ångkoka
Ångan gör god mat ännu godare
Gör dina favoriträtter ännu godare utan extra ansträngning. Använd ånga när du tillagar grönsaker, fisk, kött, bröd och till och med efterätter, för att få dem knapriga på ytan, saftiga inuti och fulla av smak