Rengöring och vård av din ångugn

Senast uppdaterad 2020-05-13 15:47

Se till att ta hand om din ångugn. Om du rengör den regelbundet och ger den lite omsorg och uppmärksamhet kommer det att vara din partner under många år framöver.

Rengöring och vård

Rengöring och skötsel av din ångugn är viktigt - det kommer att göra att din ugn håller längre och fungerar bättre

Rengöringspåminnelse

Electrolux ångugnar har en rengöringspåminnelse när påminnelsen visas rengöring är nödvändig. Utför funktionen "Steam Cleaning Plus"

Avkalkning

Första delens varaktighet: cirka 1 timme och 40 minuter

1. Se till att vattenlådan är tom
  2. Ta bort tillbehören. Lämna bara grill- / bakplåten i den första hyllpositionen
  3. Häll 250 ml avkalkningsmedel i vattenlådan
  4. Fyll den återstående delen av vattenlådan med vatten till maximal nivå
  5. Sätt i vattenlådan
  6. Välj funktion från menyn: Rengöring. Följ instruktionerna på skärmen
  7. När den första delen är över, töm grillen / bakplåten och sätt tillbaka den på den första hyllpositionen

Andra delens varaktighet: cirka 35 minuter

1. Fyll vattenlådan med färskt vatten. Se till att det inte finns något återstående avkalkningsmedel i vattenlådan
  2. Sätt i vattenlådan
  3. Ta bort grill- / bakplåten när rengöringen är över
  4. Torka ugnen med en mjuk trasa
  5. Lämna ugnsluckan öppen i ungefär en timme. Vänta tills ugnen är torr. När denna funktion fungerar är lampan släckt
  6. Om denna funktion inte utförs på rätt sätt kommer displayen att uppmana att upprepa den

Ångkoka som proffsen

Låt SteamPro-ugnarna höja din ångkokning till pro nivå. Upptäck funktioner inklusive Sous-Vide, Connected Cooking, Steamify, som gör det möjligt att styra din ugn med din smartphone. SteamPro-ugnar är redo att göra din vardagliga smakligare

Upptäck våra SteamPro-ugnar