Så här använder du appen med din Electrolux-ugn

Senast uppdaterad 2023-04-28 14:02

Kvinna som använder My Electrolux Kitchen-appen med ugn

My Electrolux Kitchen-appen gör att du kan skapa godare måltider. Förbättra upplevelsen i köket med alla smarta funktioner och upptäck fördelarna med att övervaka din matlagning. Utöka din repertoar och få inspiration av medföljande recept och vägledning. Njut av enkel matlagning med din smarta ugn.

Vad är My Electrolux Kitchen-appen och varför ska du använda den?

My Electrolux Kitchen-appen fungerar som ett komplement till din anslutna Electrolux-ugn för att förbättra din upplevelse och din ugns möjligheter. Med appen kan du inspireras och ta del av smarta funktioner även när du inte är hemma.

Funktioner såsom fjärrkontroll, notiser och kamera ger dig flexibiliteten att övervaka din matlagning – utan att behöva vara i köket. Ytterligare bekvämligheter som röststyrning, assisterad matlagning, integrerade recept och bildigenkänning gör att du kan använda din smarta ugn på många nya sätt.

Appens funktioner utvecklas och uppdateras ständigt, så det är bäst att använda och utforska den faktiska appen på egen hand. En översikt för att komma igång finns nedan.

Så här kommer du igång med My Electrolux Kitchen-appen

Vad du behöver:

1. Du måste se till att du har installerat My Electrolux Kitchen-appen på din mobiltelefon och har anslutit din ugn till den. Om du inte redan har anslutit din ugn, börja med att göra det

2. Se till att din ugn är ansluten till Wi-Fi

3. Aktivera fjärrstyrning: Fjärrstyrning måste aktiveras för att många av appens funktioner ska fungera – vilken funktion som helst där appen styr eller ändrar ugnsinställningar. Fjärrstyrning indikeras av denna ikon . På vissa ugnar kan du bara klicka på den här ikonen för att aktivera fjärrstyrning. På andra aktiverar du det i menyn under SETTINGS > CONNECTIONS eller SETTINGS > REMOTE OPERATIONS.

Säkerhetinformation: av säkerhetsskäl stängs fjärrstyrningen automatiskt av efter en viss tid och du kan behöva aktivera den igen innan du börjar laga mat.

Översikt över användbara funktioner i My Electrolux Kitchen-appen

Notera att detta är en allmän översikt över olika funktioner. Beroende på vilken ugnsmodell du har, kan olika funktioner vara tillgängliga. Ytterligare funktioner kan vara tillgängliga i appen My Electrolux Kitchen.

Komma igång

Fjärrövervakning – låter dig ta kontroll över ugnen i appen när du lagar mat. Övervaka ugnsinställningar och se återstående tid på inställda timers.

Kamera (CookView) – låter dig visuellt övervaka hur din matlagning fortskrider på distans genom att titta på maten via ugnskameran. Läs mer om CookView

Fjärrkontroll – om fjärrkontrollen är aktiverad kan du starta, stoppa eller ändra dina ugnsinställningar direkt från appen. Välj helt enkelt din ugn i appen för att komma åt de tillgängliga funktionerna.

Detta gör att du kan hantera en nödvändig temperaturförändring halvvägs genom tillagningstiden, eller aktivera grillfunktionen för att få till en extra stekyta i slutet, utan att behöva gå till köket.

Aviseringar – du kan få relevanta aviseringar från din smarta ugn direkt i appen, till exempel för ugnstimern, om ett fel uppstår när du lagar mat eller för underhållskrav. Dessutom, om du lagar mat med ånga och ugnen får slut på vatten kommer du att meddelas i appen.

Hantera dina aviseringsinställningar i aviseringsmenyn när du har öppnat din ugn i appen.

My Cookbook – spara dina egna recept i appen, inklusive funktioner, tid och temperatur. Dessa inställningar kan även skickas direkt till ugnen när du vill laga ditt recept. Du hittar My Cookbook i en av menyerna i appen.

Recept – appen innehåller också ett bibliotek med recept, inklusive ugnsinställningar – för att inspirera dig, variera din matlagningsrepertoar och hjälpa dig att maximera utnyttjandet av ugnsfunktioner. Recepten hittar du i en av menyerna i appen.

Utforska mer

Assisterad matlagning – har du en rätt du har tänkt att laga, men vet inte vilka ugnsinställningar du ska använda på din ugn? AssistedCooking-funktionen ger dig de perfekta inställningarna genom stegvisa val. Välj bara typ av maträtt och vilket slutresultat du önskar. Du hittar AssistedCooking i en av menyerna i appen. Läs mer om AssistedCooking.

Röststyrning – nu blir din smarta ugn riktigt intelligent. Du kan aktivera röststyrning för att hantera din ugn med enbart din röst och hålla händerna fria för andra uppgifter. Titta under menyfliken Partnerships för att utforska vilka system vi stödjer och för att komma igång.

Bildigenkänning (CamCook®) – om du tar en bild med din mobiltelefon kan appens AI-teknik känna igen rätten och föreslå ugnsinställningar (som kan ändras om du vill) och skicka dem direkt till ugnen. Om du har tagit bilder på dina favoritrecept och lagt till dem i My Cookbook, hittar appen dina egna recept och inställningar. Du hittar CamCook®-funktionen i My Cookbook i appen. Läs mer om CamCook® i den här artikeln.

Partnerskap – Vi lägger kontinuerligt till fler relevanta funktioner för att optimera din matlagningsupplevelse genom olika partnerskap. Receptsamlingar med dynamisk matlagningsvägledning är ett exempel. Utforska dessa möjligheter under fliken Partnerships.

För mer information om din specifika ugnsmodell, se produktmanualen. Du hittar din produktmanual här.

Electrolux smarta hem
Electrolux smarta hem

Electrolux smarta hem sätter fokus på Matlagning, Tvätt och tork, samt Hemmiljö – för en bättre, roligare och mer hållbar livsstil.

Recensera din produkt
Recensera din produkt

Din åsikt är viktig för oss. Vi uppskattar och uppmuntrar till att alla recensioner reflekterar din upplevelse av produkten.