Så här använder du Sous vide-funktionen på din Electrolux-ångugn

Senast uppdaterad 2023-04-28 14:48

Sous vide-matlagning och användning av sous vide-funktionen på din ugn

Matlagning med Sous vide förseglar fukten, aromer, näringsämnen och smaker. Det resulterar i ett professionellt resultat hemma. Den största fördelen med att använda Sous vide är att man praktiskt taget eliminerar risken för överkokning. De vakuumförslutna påsarna möjlggör att alla smaker stannar kvar och att maten blir jämnt tillagad. Du hittar den här funktionen på Electrolux SteamPro-ugnar.

Sous vide förknippas ofta med kött men du kan också tillaga skaldjur, fågel, grönsaker och potatis. Du kan till och med laga perfekt tillagade ägg med utsökt stelnad vita och rinnande gula.

Vad du behöver

Förutom din SteamPro-ugn behöver du Sous vide-påsar och en vakuumförpackare.

Sous vide-påsar

Vakuumförslutningspåsarna från Electrolux är utformade för att kunna återvinnas och är gjorda av ett mer återvinningsbart material i plast jämfört med tidigare modeller*, hitta dem här. De tillverkas också med upp till 40% mindre CO2-utsläpp än tidigare**. Påsarna är kompatibla med Sous vide-ugnar, vakuumförpackare och vacuumförseglarlådor.

Kom ihåg att återvinna vakuumpåsen efter tillagning. Efter att ha använt vakuumpåsen, ta bort alla matrester från insidan av påsen för att undvika kontaminering i återvinningskärlet. Därefter kan du slänga påsen i plaståtervinningen.

*Påsen är gjord av NEXT FLEX MP0X (Format>A4) som är återvinningsbar enligt EN 13430 (motsvarar DIN EN 13430)

**Enligt en analys (LCA) utförd av Electrolux

Vakuumförpackare

För att försegla Sous vide-påsarna behöver du en vakuumförpackare. Välj mellan portabla eller inbyggda. Med våra portabla vakuumförpackare kan du experimentera i köket då de är flexibla och enkla att använda. Om du vill lyxa till det och ta din Sous vide-matlagning till nästa nivå kan du utrusta ditt kök med en inbyggd vakuumförpackare.

Hur man använder Sous Vide-funktionen

1. Fyll upp vattenlådan till maxnivån enligt anvisningarna och tryck tillbaka den på plats
2. Lägg din mat i en Sous vide-påse och vakuumförslut den. Lägg påsen på ugnens galler, på den tredje hyllnivån
3. Välj Sous vide-funktionen på din SteamPro®-ugn
4. Ställ in tillagningstiden
5. Ställ in temperaturen
6. Tryck på START

Tips

  • Vi rekommenderar att du steker rött kött en kort stund i stekpanna eller på grillen efter att du har använt Sous vide-funktionen. Det kommer att ge köttet en krispig yta
  • När du tillagar flera bitar av fågel eller fisk i en påse, placera dem sida vid sida och inte ovanpå varandra. Då säkerställer du att de blir ordentligt tillagade
  • Om du vill förbereda din måltid genom att frysa vakuumförseglad mat, ta plastpåsarna direkt från frysen till ugnen när du använder Sous vide-funktionen.


För mer information om din specifika ugnsmodell, se produktmanualen. Du hittar din produktmanual här.

Nu när du har lärt dig om Sous vide-matlagning, klicka här för att lära dig mer om hur du lagar mat med ånga.

Registrera dina produkter
Registrera dina produkter

Registrera dina produkter med MyElectrolux och hitta allt du behöver på ett och samma ställe.

Recensera din produkt
Recensera din produkt

Din åsikt är viktig för oss. Vi uppskattar och uppmuntrar till att alla recensioner reflekterar din upplevelse av produkten.