Ugnens kylfläkt går hela tiden

Senast uppdaterad 2024-04-04 08:26

Problem

  • Ugnens kylfläkt går under matlagning
  • Ugnens kylfläkt fortsätter att gå efter tillagning
  • Varför fortsätter min spisfläkt att gå även efter att jag har lagat klart?

Gäller för

  • Ugnar
  • Spisar

Lösning

Alla våra ugnar har en kylfläkt som är aktiv under tillagningen för att säkerställa att frontglaset och handtaget håller sig svalt under tillagningen. Kylfläkten kommer att aktiveras under alla tillagningslägen över noll grader. Kylfläkten fortsätter att gå medan ugnen känner av varm luft i hålrummet. Det finns inget sätt att avaktivera kylfläkten eftersom den är på plats för säkerhets skull, utan kylfläkten skulle handtaget och frontglaset bli varma under användning.

Kylfläkten ska bara gå i en timme efter att du har slutat laga mat. Om kylfläkten på din apparat har fortsatt att gå i mer än en timme kan det tyda på ett problem. För att åtgärda detta, följ stegen nedan:

  • Att utföra en manuell omstart av apparaten kan hjälpa. För att göra detta, stäng av apparaten på elnätet eller vid strömbrytaren. Vänta minst 30 sekunder innan du sätter på apparaten igen.
  • Om ditt fel fortfarande uppstår efter en manuell återställning betyder det att det finns ett fel i apparaten. Tyvärr kan vi inte ge råd om hur man diagnostiserar ytterligare ett fel på grund av hälsa och säkerhet, så vi rekommenderar ett besök av en auktoriserad servicetekniker.Om den här artikeln var till hjälp, vänligen meddela oss genom att välja "tummen upp". Alternativt, om artikeln inte var till hjälp, om du väljer "tummen ner" kan du ge specifik feedback eftersom vi övervakar detta noga för att säkerställa att vi kontinuerligt förbättrar våra artiklar.

Hitta din produktmanual
Hitta din produktmanual

Lös problem och sök upp instruktioner eller annan dokumentation om din produkt.

Boka service
Boka service

Är din produkt i behov av reparation? Vi hjälper dig gärna. Alla våra tekniker är certifierade och vi använder oss bara av originaldelar. På många orter erbjuder vi reparation till fast pris.

Reservdelar & tillbehör
Reservdelar & tillbehör

Beställ originalreservdelar och tillbehör till din produkt från Electrolux och få dem levererade med post snabbt och billigt.