Hur man tvättar kläder så de bevarar färgerna

Senast uppdaterad 2023-03-09 09:00

Färgade kläder bleknar och förlorar sin livfullhet snabbare än mörka och vita kläder. Men om du tvättar med omsorg kommer dina färgstarka favoriter att behålla sina klara färger längre


1. Kan man tvätta färgad tvätt och vittvätt tillsammans?

Vi föreslår att du sorterar dina kläder efter färg – ljusa kläder som lila, röda och orange kan tvättas tillsammans, liksom ljusblå och gröna. Vita plagg ska tvättas för sig, och om du hittar ett plagg som är det enda av sitt slag, föreslår vi att du tvättar det för hand


2. Ta hand om fläckar

Vissa fläckar kräver lite extra uppmärksamhet: kontrollera först plagget, häll en liten mängd flytande tvättmedel på fläcken och skaka sedan plagget i vattnet. Undvik mycket varma program eftersom de kan göra att fläckar eller blödningar blir permanenta


3. Om du är osäker ska du tvätta plagget ut och in

Vänd alltid plaggen ut och in. Det minskar fibrernas nötning. Och se till att det är ett mellanrum mellan tvätten och den övre delen av trumman som motsvarar en handbredd. Välj en låg temperatur; skontvätt eller mediumprogram (max. 30)


Hur man tvättar kläder utan att de bleks

Vårt ColourCare-system renar vattnet så att tvättmedlet fungerar på bästa sätt, även vid låga temperaturer. En skonsam men grundlig rengöring gör att färgerna på dina plagg bibehålls tvätt efter tvätt.

Allt hänger på vattnet. Ett unikt filtreringssystem tar bort skadliga mineraler och föroreningar och ger en skonsam men grundlig tvätt. Resultaten nedan är från ett färgbeständighetstest som utförts på polyester som tvättats 50 gånger i 30 grader. Med ColourCare bibehålls färgen – tvätt efter tvätt.


Tvättmaskin

Vill du läsa mer om produkterna?

Hitta det du söker – oavsett om du behöver köpa något nytt eller bara är nyfiken på vårt sortiment. Ta reda på mer om produkter, serier och funktioner.

Till produktsidor

Recensera din produkt
Recensera din produkt

Din åsikt är viktig för oss. Vi uppskattar och uppmuntrar till att alla recensioner reflekterar din upplevelse av produkten.