Inloppsslangen på min tvättmaskin läcker

Senast uppdaterad 2022-11-03 14:26

Problem

  • Vattenslangen på min tvättmaskin läcker
  • Vattenslangen droppar av vatten på min tvättmaskin

Gäller för

  • Frontmatad tvättmaskin
  • Toppmatad tvättmaskin
  • Tvätt/torkmaskin

Lösning

  1. Kontrollera att röranslutningen på kranen är korrekt skruvad och åtdragen. Använd inte tång eller liknande för att dra åt röranslutningen. Den ska bara dras åt för hand! Om du använder verktyg finns det risk för att slangslingorna skadas.

  2. Kontrollera att det inte finns något läckage på själva kranen. Om du upptäcker att det finns en läcka i kranen kan du kontakta din lokala rörmokare för att åtgärda problemet.

  3. Kontrollera vattenanslutningen på baksidan av maskinen. Anslutningen måste vara ordentligt fastskruvad och spänd. Använd inte tång eller liknande för att dra åt röranslutningen, den ska endast dras åt för hand! Använder du verktyg finns det risk att skada slangens öglor.

  4. Om problemet kvarstår, kontakta ett aukoriserat servicecenter

Orsak

  • VIKTIG! Om du upptäcker att slangen är skadad (trasig eller sprucken), stäng av vattentillförseln till maskinen. En defekt inloppsslang måste bytas ut.
Boka service
Boka service

Är din produkt i behov av reparation? Vi hjälper dig gärna. Alla våra tekniker är certifierade och vi använder oss bara av originaldelar. På många orter erbjuder vi reparation till fast pris.

Reservdelar & tillbehör
Reservdelar & tillbehör

Beställ originalreservdelar och tillbehör till din produkt från Electrolux och få dem levererade med post snabbt och billigt.