Kläderna är kalla efter tvätt

Senast uppdaterad 2024-01-10 14:44

Problem

 • Kläderna är kalla när programmet är klart
 • Kläderna är kalla när tvättprogrammet är klart

Gäller för

 • Tvättmaskiner

Lösning

 1. Tvättmaskiner sköljer kläderna i slutet av tvättprogrammet med kallt vatten, så det är normalt och inte fel på maskinen att kläderna är kalla när tvättprogrammet har avslutats.

 2. Du kan kontrollera om maskinen värms upp genom att utföra en servicetvätt på bomullsprogrammet utan kläder i maskinen och med högsta temperatur.
  Efter en stund och innan den sköljs kan man känna på luckan om den blir varm under tvätten. Om luckan blir varm värms maskinen upp som den ska och du kan sedan köra ett nytt program med tvätt och tvättmedel i.

 3. Om dörren inte blir varm på ett bomullsprogram med högsta temperatur vald rekommenderar vi att du bokar ett besök av någon av våra specialutbildade servicetekniker.
  Du kan enkelt beställa ett servicebesök online.

Orsak

 • Obs: Maskiner använder idag lägre temperaturer för tvätt. Om du precis har bytt ut en äldre modell blir dörren inte lika varm, som det gjorde på din tidigare maskin. Vissa maskiner har även dubbelglas, så att värmen minimeras på ytterdörrens glas.

 • Normalt kommer maskinen att kunna upptäcka fel på värmaren och kommer att visa ett felmeddelande på displayen.
Boka service
Boka service

Är din produkt i behov av reparation? Vi hjälper dig gärna. Alla våra tekniker är certifierade och vi använder oss bara av originaldelar. På många orter erbjuder vi reparation till fast pris.

Reservdelar & tillbehör
Reservdelar & tillbehör

Beställ originalreservdelar och tillbehör till din produkt från Electrolux och få dem levererade med post snabbt och billigt.