Rengöring av tvättmaskinens gummitätning om den är smutsig

Senast uppdaterad 2022-08-30 11:06

Problem

  • Hur rengör man tvättmaskinens gummitätning?

Gäller för

  • Frontmatad tvättmaskin

Lösning

Vi rekommenderar att du rengör dörrtätningen varannan månad med ammoniakkrämrengöringsmedel utan att repa tätningsytan.

Använd även natriumkarbonatet på trumman för att rengöra tätningen.

Varning: Var extremt försiktig – när du använder natriumkarbonat! Natriumkarbonat irriterar hud och slemhinnor.

Alternativt kan du använda det speciella Electrolux rengöringsmedel för tvättmaskiner som finns i vår webshop här.


Om du bara kör kallare cykler eller snabba tvättcykler är det mer sannolikt att du får mögel på tätningen. Se till att du kör varmare cykler med maskinen tom regelbundet.

Vi rekommenderar också att efter varje tvätt torka av tätningen med en torr trasa och lämna tvättmaskinsluckan öppen för att låta maskinen torka ut.


Om mögel inte försvinner vid rengöring måste tätningen bytas ut och kan köpas i vår webshop här Tätningen måste installeras av en professionell tekniker, försök inte byta ut på egen hand.


Orsak

  • Konstant tvätt vid låga temperaturer och överdriven användning av tvättmedel (enzymbaserade) kan leda till att mögel och gelliknande smuts ansamlas i dörrtätningen, rören och trumman. Det kan blockera slangar, orsaka dålig lukt i tvättmaskinen och till och med lämna avlagringar på tvätten.
  • Använder för mycket tvättmedel eller vanlig tvätt vid låg temperatur. Om du bara tvättar i temperaturer på 40°C eller lägre kommer tvättmedelsrester och smuts att samlas i tvättmaskinen. Detta kan leda till smuts, fläckar eller feta avlagringar på tätningen.
Hitta din produktmanual
Hitta din produktmanual

Lös problem och sök upp instruktioner eller annan dokumentation om din produkt.

Boka service
Boka service

Är din produkt i behov av reparation? Vi hjälper dig gärna. Alla våra tekniker är certifierade och vi använder oss bara av originaldelar. På många orter erbjuder vi reparation till fast pris.

Reservdelar & tillbehör
Reservdelar & tillbehör

Beställ originalreservdelar och tillbehör till din produkt från Electrolux och få dem levererade med post snabbt och billigt.