Bake for Someone

Sätt igång och baka!

Det är så enkelt med ånga

Med bakning kan du säga så mycket. Att bjuda på scones till frukost kan vara det bästa sättet att säga "God Morgon" på. Eller tala om hur mycket du tycker om någon genom att baka en cheesecake. Med lite ånga blir bakningen dessutom enkel. Så varför inte sätta igång och baka till någon?


Barn som bakar i Electrolux pop-up-bageri "Bake For Someone"

Möt Linus Larsson

Linus Larsson är plattsättaren från Söderhamn som älskar att baka. Många känner igen Linus från tv-programmet Hela Sverige bakar där han tog hem segern i programmets fjärde säsong, och därmed också titeln som Sveriges bästa hemmabagare. Linus driver bakbloggen Linus Creative Kitchen, och har även gett ut boken Baka med Linus.

#BakeForSomeone

  • Kladdkaka med jordgubbssås och vaniljglass

    Linus bästa kladdkaka!

    Kladdkaka med jordgubbssås och vaniljglass
  • Scones med rabarber och vanilj

    Bjud på lyxfrukost med Linus somriga scones.

  • Saftig sockerkaka med chokladglasyr

    Linus ljuvliga sockerkaka är omöjlig att motstå!

    Saftig sockerkaka med chokladglasyr
  • Muffins med smak av morotskaka

    Sätt färg på fikastunden med Linus fina cupcakes.

    Muffins med smak av morotskaka
  • Cheesecake med choklad

    Linus smarriga cheesecake med tre läckra lager.

    Cheesecake med choklad
  • Äppelpaj med smuldeg och dulce de leche

    Linus knäckiga paj är en riktig fikafavorit!

    Äppelpaj med smuldeg och dulce de leche
  • Chokladtårta

    Vem kan tacka nej till en krämig chokladtårta?

    Chokladtårta
  • Cheesecake

    Mjuk och krämig cheesecake är perfekt att bjuda på.

    Bakad cheesecake
  • Crème Brûlée

    En klassiker för den som vill ha lite sött i livet.

    Karamellisering av sockret
  • Citronmarängpaj

    Den här pajen blir man allt annat än sur av.

    Citronmarängpaj med lite florsocker
En cheesecake som bakats i en ångugn

Enkelt att lyckas med varmluft och ånga

När du trycker på PlusSteam-knappen tillförs ånga i ugnen under de första 15 minuterna. Ångan är naturlig och bildas av vatten från en fördjupning i botten av ugnen. Efter ångan hjälpt till med jäsningen sätts den vanliga torra varmluften in. Bröd blir luftigt och får en gyllene skorpa medan andra bakverk, som exempelvis mjuka kakor eller pajer, får bättre insida och färg. Se till att baka tillräckligt mycket så att alla får smaka!

Multifunktionsugn med PlusSteam
PlusSteam-ugn

Med rätt mängd ånga får du bröd som smakar och ser ut som nybakat från bageriet.

PlusSteam-ugnen sätts på prov

Bakom kulisserna till vårt "pop-up"-bageri sattes vår PlusSteam-ugn på prov. Den professionelle konditorn Gustaf Mabrouk ställdes mot våra unga bagare. Barnen hade PlusSteam-ugnen med ånga på sin sida, medan Gustaf hade en vanlig standardugn. Se hur de två lagen klarade det. Och hur ånga kan göra så stor skillnad för din bakning.

Några limpor lantbröd bakade med ånga

Mer än bara bakning

Professionella bagerier använder ånga för enastående resultat – och nu kan du göra samma sak. Ångugnar har allt som vanliga ugnar har, plus ånga. Det förbättrar resultatet på maten – från lammstek till delikata fiskrätter. Varje rätt du tillagar kommer att smaka bättre än någonsin.