KÖPGUIDER

Hitta den bästa kombinerade kyl och frysen för ditt hem

Livsmedel

Vilka typer av livsmedel kommer du främst att ha i din kyl-frys?

Färsk frukt och grönt – Du bör välja ett skåp som i kyldelen har en grönsakslåda och djupa lådor för större grönsaker. Om du har mycket färsk mat kanske du behöver ett större utrymme i kylen än i frysen.

Kött och fisk – Välj en modell med en lågtempererad låda, det håller kött och fisk fräscha längre.

Drycker – Överväg om du behöver vinställ, justerbara flaskhyllor eller rentav en inbyggd vinkylare. Vissa kyl-frysar har en inbyggd ismaskin.

Frysvaror – Om du fryser mycket mat bör du välja en modell där frysdelen är lika stor som kyldelen.

Kombinerad kyl och frys – olika modeller

Vilken typ av kyl-frys lämpar sig bäst för ditt kök?

Fristående kyl och frys – en staplingskombination av kylskåp och frys med separata dörrar för var och en. Du kan till exempel välja mellan produkter som har en stor kyldel och mindre frys, eller en liten frys upptill.

Inbyggd kombinerad kyl-frys – en integrerad kyl och frys är dold bakom en skåpslucka som matchar köksinredningen.

Side by side och French Door – har du mer utrymme kan du välja ett side-by-side-skåp.

Höjd, bredd och djup varierar så titta gärna igenom hela sortimentet för att hitta en produkt i rätt storlek och ett utförande som passar dig.

Kapacitet

Kyl-frysens kapacitet mäts i liter.

Upp till 200 l – små hushåll

200–300 l – medelstora hushåll

300–400 l – stora hushåll

Proffstips: Se till att det finns fritt utrymme i kylen så att luften kan cirkulera och kyla ner effektivt.

Energiklass

Hög energieffektivitet betyder lägre elräkningar. Energiklassen på alla kyl-frysar går från A-G. Där A är den mest energieffektivaste. 

Tips! Minska energiförbrukningen genom att inte placera kyl-frysen nära värmekällor såsom element och ugnar.

Välj produkt

Oavsett vad som står på menyn håller Electrolux kyl-frysar dina livsmedel färska och fräscha längre.

Titta närmare på kombinerade kyl-frysar

Flex-sortimentet

Flexibilitet är nyckeln. För oss på Electrolux är det mycket viktigt att vi kan tillhandahålla lösningar som gör din vardag i köket enklare. Bevara färskhet, anpassa utrymmen, organisera effektivt och håll allt inom räckhåll med ditt nya skåp från Flex-sortimentet. Gör det på ditt sätt.

Revolutionerande utrymme, växande smak

Introducerar det ultimata utrymmet. Eftersom den är extra hög har 800 MultiSpace kyl-frysen mer utrymme än de med standardmått. Smarta förvaringslösningar ger flexibla sätt att hålla livsmedlen färska, vilket innebär att du alltid kommer ha plats för dina ingredienser.

800 MultiSpace kyl-frys

800 MultiSpace kyl-frys

 • Smarta förvaringslösningar med MultiSpace
 • Anpassa dörrfacken som du vill
 • Omorganisera kylskåpet på ditt eget vis
 • Flyttar en hylla i ett kylskåp
  SpinView® - tillbehör

  Vi lanserar marknadens första roterbara hylla. Den runda hyllan kan roteras i båda riktningar, vilket betyder att du inte behöver sträcka dig för att nå längst in eller leta efter rätt ingrediens. Enkel tillgång till din mat - något som ger mindre matavfall i längden. SpinView® kan köpas som tillbehör och passar till en del av vår range.

 • CustomFlex®

  Varje ingrediens har sin plats. Dörrfack som kan anpassas helt efter önskemål. Allt ifrån en bunt sparris till en kartong med blåbär får enkelt plats. Du kan även avlägsna ett fack om du skulle vilja.

 • Efterrätter i ett kylskåp
  FlexiShelf

  Med FlexiShelf kan du omorganisera kylskåpet på det sätt som passar dig bäst. Den löstagbara, halvdjupa glashyllan kan dras ut helt eller bara halvvägs för att skapa utrymme för högre föremål. Du kan alltid förvara höga flaskor, eller många mindre föremål, utan problem.

Dina ingredienser 
på ditt sätt

Med 600 CustomFlex® kyl-frysen har varje ingrediens sin plats. Dörrfack som kan anpassas helt efter önskemål. Få enkelt plats med alltifrån en bunt sparris, till en kartong med blåbär. Du kan även avlägsna ett fack om du skulle vilja.

600 CustomFlex® kyl-frys

600 CustomFlex® kyl-frys

 • Anpassa dörrfacken som du vill
 • Matvaror hålls fräscha längre med Multiflow-teknik
 • NoFrost - ingen avfrostning
 • Stora lådor ger dig snabb överblick i både kyl och frys
 • Sallad på en skärbräda
  TwinTech®

  TwinTech®-teknik garanterar en optimal fuktighetsnivå i hela kylskåpet. Matvarorna bevarar sin färska smak och textur mycket längre tack vare kylskåpets luftkylningssystem. Din sallad förblir krispig, sellerin knaprig och till och med efter sju dagar känns det som du just har burit hem varorna från marknaden.

 • Färska grönsaker på en skärbräda
  Multiflow

  Färska grönsaker, precis som när du köpte dem. Vår teknik gör så att kall luft cirkulerar för att hålla temperaturen stabil. Denna kylprocess förhindrar att maten torkar ut.

 • Grönsaker i lådor i en frys
  NoFrost

  Nu slipper du helt att frosta av frysen manuellt. Genom vår isfria teknik kommer din högpresterande frys aldrig att behöva frostas av tack vare dess förebyggande frostbildningssystem. Behåll dina frysta varors ursprungliga smak och textur.

 • Grönsaker i en frys
  MaxiBox

  Ibland kan det vara svårt att hitta alla varor och att ha allt som du behöver inom synhåll. MaxiBox-lådan ger dig en snabb överblick över allt som finns i den.

Pro-sortimentet

Vårt Pro-sortiment tillhandahåller de absolut bästa förvaringsförhållandena genom att kombinera våra senaste matbevaringstekniker.

Färskt och näringsrikt

Frukt och grönsaker behåller sina näringsämnen bäst i 800 UltraFresh+ kyl-frysen. Den förseglade lådan har ett fuktighetsmembran som automatiskt reglerar fuktnivåer för att hålla grönsakerna fräscha. Antioxidantfiltret bevarar smak och färg och håller maten färsk.

800 UltraFresh+ kyl-frys

800 UltraFresh+ kyl-frys

 • Bevarade smaker med UltraFresh+
 • Matvaror hålls fräscha längre med TwinTech-teknik
 • Enkel hantering med elektronisk touchkontroll
 • Jämförelse av två köttstycken
  NaturaFresh

  Oavsett vilka ingredienser du har, ger du dem bästa möjliga behandling med NaturaFresh. Lådan skapar ultimata förhållanden för att hålla dina ingredienser färska genom att ställa in rätt temperatur och fuktighetsnivå. Färskheten och smaken bevaras med aptitretande resultat.

 • Färsk sallad på skärbräda
  TwinTech®

  TwinTech®-teknik garanterar en optimal fuktighetsnivå i hela skåpet. Matvarorna bevarar sin färska smak och textur mycket längre tack vare skåpets luftkylningssystem. Din sallad förblir krispig, sellerin knaprig och till och med efter sju dagar känns det som du just har burit hem varorna från marknaden.

 • LED-display på kylskåpet
  Elektroniska touch-kontroller

  De elektroniska touch-kontrollerna ger dig åtkomst till alla inställningar och funktioner till ditt kylskåp. Du kan enkelt ändra temperaturnivån på LED-displayen.

Dina favoritingredienser hålls färska

700 NaturaFresh kyl-frysfacken kan kyla ner till en temperatur på 0 °C, vilket är perfekt för kött och fisk. Det skapar perfekta förhållanden för att bevara ingredienserna och du kan njuta av mat med dess ursprungliga konsistens och smak.

700 NaturaFresh (FS) kyl/frys

 • NaturaFresh tar varsamt hand om maten
 • Luktfri kyl med CleanAir-filter
 • Bevara perfekt textur med FastFreeze
 • Kyl matvaror på sekunden med FastCool-funktionen
 • Färsk sallad på en skärbräda
  Multiflow

  MultiFlow håller dina grönsaker lika färska som när du först köpte dem. Vår teknik gör att kall luft cirkulerar för att bibehålla en stabil temperatur. Denna kylprocess bevarar maten bättre och förhindrar att den torkar ut.

 • Kylskåpsfilter
  CleanAir-filter

  CleanAir-filtret eliminerar oönskad lukt från ditt kylskåp och din frys genom att fånga, neutralisera och avlägsna de molekyler som orsakar lukten. För bästa resultat ska filtret bytas ut var sjätte månad.

 • LED-display på ett kylskåp
  Elektroniska touch-kontroller

  De elektroniska touch-kontrollerna ger dig åtkomst till alla inställningar och funktioner till ditt kylskåp. Du kan enkelt ändra temperaturnivån på LED-displayen.

Stabil temperatur och bättre smaker som varar längre

600 TwinTech® No Frost-skåpet håller dina grönsaker lika färska som när du först köpte dem. Luften som cirkulerar i frysen är åtskild från luften i kylskåpet för att hålla luftfuktigheten och temperaturen konstanta. Det stoppar även uppbyggnaden av frost, vilket bevarar livsmedlen ännu bättre.

600 TwinTech® No Frost kyl-frys

 • DynamicAir bibehåller stabila temperaturer och förhindrar att maten torkar
 • Inga kompromisser vad gäller förvaring med MaxiBox
 • TwinTech-kylsystemet bevarar produktens smak och textur
 • Grönsaker i frysen
  MaxiBox

  Ibland kan det vara svårt att hitta alla varor och att ha allt som du behöver inom synhåll. MaxiBox-lådan ger dig en snabb överblick över allt som finns i den.

 • Vinflaska i kylen
  Flaskhylla

  Håll dina drycker kylda och maximera utrymmet i ditt kylskåp med denna flaskhylla. Flaskhyllan kan installeras i de flesta kylskåpen och är ett smart sätt att spara plats.

 • Efterrätter och ost i ett kylskåp
  FlexiShelf

  Med FlexiShelf kan du omorganisera kylskåpet på det sätt som passar dig bäst. Den löstagbara, halvdjupa glashyllan kan dras ut helt eller bara halvvägs för att skapa utrymme för högre föremål. Du kan alltid förvara höga flaskor, eller många mindre föremål, utan problem.

Frosta av mer sällan

Tack vare det integrerade systemet i 300 LowFrost-kyl-frysen har det aldrig varit lättare att hålla isen borta. Vårt system minskar uppbyggnaden av is, så att du inte behöver frosta av lika ofta.

300 Lowfrost kyl-frys

300 Lowfrost kyl-frys

 • Lättare och snabbare avfrostning med kyl-frysen 300 LowFrost
 • Modern och diskret belysning med LED
 • Spar plats med flaskställ
 • Sallad och fisk i ett skåp
  FreshBox

  Vi har skapat FreshBox för att ta hand om de bästa ingredienserna. Förvara kött och fisk i denna särskilt avsedda låda under perfekta förhållanden och inte nära andra ingredienser. Den upprätthåller en lägre temperatur än resten av kylskåpet, vilket bevarar färskhet och smak.

 • Flaskhylla
  Flaskhylla

  Njut av ett välorganiserat kylskåp med platsbesparande BottleRack. Den är placerad precis under glashyllan i ditt kylskåp och har plats för upp till fyra flaskor i taget. Du kan alltid njuta av en kyld dryck.

 • Kylskåpslåda
  LowFrost

  Avfrosta mer sällan. Tack vare det integrerade systemet i kyl-frysen har det aldrig varit lättare att hålla isen borta. Vårt system minskar uppbyggnaden av is, så att du inte behöver frosta av lika ofta.

Sense-sortimentet

Maten du förvarar i ditt kylskåp är ditt köks verkliga hörnstenar, och vi förstår att du vill kunna ge dina livsmedel den vård och uppmärksamhet som de förtjänar. Du kan alltid lita på att våra kylskåp använder de temperaturer och fuktighetsgrader som dina värdefulla ingredienser behöver. Låt Sense-sortimentets skåp göra jobbet så att du kan koncentrera dig på viktigare saker i köket.

Kyl eller frys – du bestämmer

Denna 900 MultiSwitch kyl-frys har anpassningsbara lådor som kan antingen kyla eller frysa. Njut också av fantastisk lagringsflexibilitet. Den översta lådan kan ställas in på vilken temperatur som helst mellan -18 °C och +7 °C, vilket innebär att du kan skapa perfekta förhållanden för alla dina ingredienser. En enkel lösning för läckra resultat.

900 MultiSwitch kyl/frys

900 MultiSwitch kyl/frys

 • Anpassningsbar låda som kan kyla eller frysa
 • Matvaror hålls fräscha längre med unik teknik TwinTech®
 • Tastelock säkerställer exakt temperatur
 • Enkel hantering med elektronisk touchkontroll
 • Få information och sköt inställningar med vår app
 • Sallad på en skärbräda
  TwinTech®

  TwinTech®-teknik garanterar en optimal fuktighetsnivå i hela kylskåpet. Matvarorna bevarar sin färska smak och textur mycket längre tack vare kylskåpets luftkylningssystem. Din sallad förblir krispig, sellerin knaprig och till och med efter sju dagar känns det som du just har burit hem varorna från marknaden.

 • Färsk broccoli på tallrikar
  TasteLock

  TasteLock säkerställer att din frukt och dina grönsaker alltid har korrekt temperatur och fuktighet för maximal färskhet. Den håller dina frukter och grönsaker färska i upp till sju dagar! TasteLock-lådan har ett filter med automatisk fuktighetskontroll som frigör eventuell fuktighet som bevarar saftighet och färskhet – det garanterar att alla dina ingredienser alltid förvaras under perfekta förhållanden.

 • LED-display på kylskåpet
  Elektroniska touch-kontroller

  De elektroniska touch-kontrollerna ger dig åtkomst till alla inställningar och funktioner till ditt kylskåp. Du kan enkelt ändra temperaturen på LED-displayen.