Köpguider

Hitta den perfekta kyl-frysen för dig

Dina ingredienser, ditt sätt

Varje ingrediens och varje rätt har sin plats i nya Electrolux CustomFlex. Anpassa förvaringsmöjligheterna på ditt sätt genom att flytta och byta hyllorna, så att du optimerar utrymmet. Fräscht tänkande, fräscha smaker, varje gång.

Mer inspiration

Upptäck fler av Förvaringsdrottningens förvaringstips.

Förvaringsdrottningen

Paulina Draganja är organiserings- och förvaringsexperten som driver Sveriges största blogg om förvaring och organisering av hemmet Förvaringsdrottningen. Hon är även föreläsare och författare till böckerna "Förvara smart - organisera ditt hem" och "Organisera och förvara hemma - ett projekt i veckan".

Förvaringsdrottningens tre bästa tips

 • 1
  Låt inte mejerivaror ligga framme

  Nu när det är varmt och många dessutom har sommarlov är det härligt med långa frukostar. Men att låta mjölken eller smöret ligga framme påverkar dess hållbarhet. Så sitt gärna kvar, men lägg snabbt tillbaka just dessa varor i kylskåpet. 

 • 2
  Ha bestämda platser för allt i kylen

  Det gäller att var sak ska ha sin plats, så att du vet var du ska leta efter en viss matvara. Finns varan inte på sin avsedda plats så är den slut och då köper du nytt. Enkelt och logiskt.

 • 3
  Ha en akuthylla för det som snart ska ätas

  Ha en hylla i kylskåpet för sådant som måste ätas snarast. Då ser du direkt vad som behöver ätas upp. Med ett CustomFlex-kylskåp kan du även fästa klämmor med budskap på insidan av kylskåpsdörren.

Bevara dina favoritsmaker

Råvarorna håller sig längre och smakar mer. Vår TwinTech®-teknologi för kyl och frys använder två kylsystem för att ingredienserna ska förvaras i en idealisk fuktighet och temperatur. Luften i kylen kontrolleras för maximal fräschör. Och den separata luften i frysen är torr för att den ska hållas frostfri.

Fräschhet på varje hylla

Håll råvarorna godare längre, var du än placerar dem. Med MultiFlow får du enastående fräschhet både långt fram, långt bak, överst och nederst. Det garanterar ett effektivt flöde av luft runt råvarorna genom att hålla jämn temperatur och luftfuktighet i ditt kylskåp. Dina råvaror är fortfarande läckra när du behöver dem. Och du behöver inte kasta lika mycket.

Funktionella förvaringslösningar anpassade efter dina behov är en viktig förutsättning för att skapa ordning som håller i längden.

Paulina Draganja

Förvaringsdrottningen

En färsk laxbit som visas före och efter tillagning
TwinTech®

FreshPlus kyl och frys håller alla dina produkter fräschare längre. 

En närbild av Electrolux FreshPlus kylskåp med mat som förvaras på varje hylla

Nyfångat

Njut av nyfångad fisk. Men inte ute till havs utan från din kyl. FreshPlus kyl och frys är idealisk för kött och fisk och har specialfack med lägre temperatur. Råvarorna håller rätt temperatur för att locka fram de bästa smakerna.

Färsk sallad från Electrolux TwinTech kyl och frys

Sallad, men inte som vanligt

Glöm urvattnad och livlös sallad – ta fram sallad som är så färsk att alla blir glada. Den stora CrispFresh-lådan bevarar smak och konsistens genom att ge frukt och grönsaker en idealisk luftfuktighet och lagringstemperatur. Och även om du köper en hel del färska livsmedel kan du vara säker på att de håller sig färska i din kombinerade kyl och frys eftersom lådorna är så rymliga.  


Livsmedel

Vilka typer av livsmedel kommer du ha i kyl-frysen?

Färsk frukt och grönt – du bör välja ett kylskåp som har grönsakslåda och djupa lådor för stora grönsaker. Om du brukar handla mycket färska livsmedel bör du välja ett skåp med större kyl- än frysdel.

Kött och fisk – välj en modell med ett NaturaFresh-fack som håller kött och fisk fräscha längre.

Drycker – fundera över om du behöver vinställ, justerbara flaskhyllor eller rentav en inbyggd vinkylare. Vissa kyl-frysmodeller i amerikansk stil har en ismaskin med dispenser i dörren.

Frysvaror – om du brukar frysa in mycket bör du välja en modell där frysdelen är lika stor som kyldelen.

Utrymme

Vilken typ av kyl-frys lämpar sig bäst för ditt kök?

Separata skåp – fullhöjds kyl och frys med stor kapacitet. Vissa modeller är utrustade med is- och vattendispenser.

Kombi – ett skåp där kyl- och frysdelarna är staplade ovanpå varandra med separata dörrar. Du kan välja mellan skåp där frysdelen är placerad upp- respektive nedtill.

Inbyggd – skåpet är dolt bakom en snickerilucka som matchar köksinredningen. Det finns både kyl-frysmodeller och separata kyl- och frysskåp att välja mellan.

Höjd, bredd och djup varierar så titta gärna igenom hela sortimentet för att hitta en produkt i rätt storlek och ett utförande som passar dig.

Kapacitet

Kyl-frysens kapacitet mäts i liter.


Upp till 200  l
– lämpar sig för mindre hushåll.
200–300 l – passar bra till mellanstora hushåll
300-400 l – För större hushåll.

Proffstips: Se till att det finns fritt utrymme i kylen så att luften kan cirkulera och kyla ner effektivt.

Energi

Energisnåla apparater=lägre elräkningar. Denna standard höjs ständigt och alla kyl-frysar måste sedan 2014 ha en energieffektivitetsmärkning på minst A+ (de energisnålaste skåpen är märkta A+++). En A++-kyl har 21 % högre energieffektivitet än en A+-.

Smart tips: Minska energiförbrukningen genom att placera kyl-frysen på avstånd från värmekällor som element och ugnar.

Välj produkt

Du kan vara lugn, oavsett vad som står på menyn håller Electrolux kyl-frysar livsmedlen färska och fräscha längre.