Uppgradera din köksupplevelse med Electrolux induktionshällar. Med vårt Sense-sortiment ser du till att alltid koka, steka och laga mat vid rätt temperatur och få enastående resultat varje gång.
Uppgradera din köksupplevelse med Electrolux induktionshällar. Med vårt Sense-sortiment ser du till att alltid koka, steka och laga mat vid rätt temperatur och få enastående resultat varje gång.
Vår induktionshäll i Sense-sortimentet använder bara den energi som behövs när du lagar mat
Exakt uppvärmning hjälper dig att förbruka mindre energi med SenseFry
Laga mat vid rätt temperatur och använd mindre med SensePro
Alla magnetiska kastruller, pannor och grytor fungerar på en induktionshäll, det vill säga metaller som järn, titan och vissa typer av rostfritt stål. Titta efter induktionsmärkningen (en spiralformad symbol) eller testa med en magnet. Kokkärl av endast koppar, aluminium, glas och keramik fungerar inte.
Till skillnad från kokplattor eller HighLight hällar har induktionshällen kopparspolar. När växelström leds genom dem skapas ett växlande magnetfält. Du ställer en (magnetisk) kastrull på hällen ovanpå kopparspolen, vilket får svängningar i magnetfältet att skapa elektriska strömmar i kokkärlets botten. Elströmmarna koncentreras till ett tunt skikt nära metallens yta, vilket ökar motståndet och leder till värmeutveckling. Med varje svängning i det magnetiska fältet alstras ännu mer värme. Den här värmen överförs till kokkärlets innehåll. Det är därför det går så snabbt.
Ja, gjutjärn fungerar eftersom det är magnetiskt. Alltså kan du använda gjutjärnsstekpannor, grytor i gjutjärn, samt pannkaks- och plättlaggar i gjutjärn på induktionshällen.
Ingenting annat än att uppvärmningen inte fungerar. Induktionsteknik baseras på magnetism. Därför måste kokkärlet vara magnetiskt och med en platt botten.