Electrolux Luftrenare

Electrolux luftrenare förbättrar luftkvalitén och renar din inomhusluft. Med hjälp av en luftrenare kan du bland annat lindra astma-, allergi- och pollenbesvär och motverka symptom. Våra luftrenare tar exempelvis bort pollen, allergener, virus, föroreningar och fina dammpartiklar i hemmet.
Läs mer
Well A5 & A7
En personlig och uppkopplad luftrenare för små och medelstora rum.
Well A5 & A7
 • filtration
 • pure2me
 • connectivity
 • air-quality-index
Filtrering
Filtreringen sker i flera steg för att fånga upp skadliga föroreningar och partiklar i luften.
Visa alla Well A5 & A7
Well A5 & A7
En personlig och uppkopplad luftrenare för små och medelstora rum.
Visa alla Well A5 & A7
Well A5 & A7
 • filtration
 • pure2me
 • connectivity
 • air-quality-index
Filtrering
Filtreringen sker i flera steg för att fånga upp skadliga föroreningar och partiklar i luften.

Nyfiken på våra tillbehör? Kolla in köpguiden

Vi erbjuder ett brett utbud av tillbehör för våra olika modeller av luftrenare. Det finns filter för alla behov, exempelvis för hushåll med husdjur, eller för dig som har problem med pollen och damm. Vissa produkter har dekorativa tillbehör som gör att luftrenaren går att anpassa efter din personliga stil och inredning.

Läs vår köpguide om du vill veta mer!

Vanliga frågor om luftrenare

Vilken luftrenare ska du välja?

Eftersom luftrenarna har olika funktioner, storlekar och priser kanske du undrar hur du ska kunna välja rätt? Här listar vi de vanligaste frågorna du behöver ställa dig – med svar som gör det lättare att fatta ett bra beslut.

Hur stort är utrymmet där du vill rengöra luften?

Gäller det ett sovrum, vardagsrum eller hela lägenheten/huset? Tänk på att luftrenare har olika kapacitet som mäts i m2 – produkter med mindre kapacitet renar alltså färre kvadratmeter. Läs vår köpguide, så får du mer hjälp att välja rätt.

Var ska du använda luftrenaren?

Det är viktigt att överväga din luftrenares ljudnivå, eftersom buller har en negativ inverkan på hälsan. Om du vet att du ska använda luftrenaren 24 timmar om dygnet, även under natten när du sover, rekommenderar vi en mycket tystgående produkt. Electrolux erbjuder modeller med lägsta ljudnivåer på bara 26 dB (A) och 17 dB (A). I köpguiden hittar du fullständig information om luftrenare och deras respektive ljudnivåer.

Varför behöver du rengöra luften – dålig lukt, damm, pälsdjur, pollen, bakterier, eller virus?

Filter för luftrenare har olika egenskaper och för att luftreningen ska vara optimal för ditt hem är det viktigt att välja en lämplig produkt. Electrolux erbjuder från 2 till 5 olika filterlösningar för varje luftrenare: vi har 2 olika filter för vår minsta modell, medan de andra sorterna har 5 olika lösningar. På så sätt kan du alltid anpassa luftreningen efter dina omständigheter. Läs mer i köpguiden om du undrar över filterlösningarna som Electrolux erbjuder för varje produkt.

Kan luftrenare hjälpa astmatiker?

Ja, det kan de. Flera av Electrolux produkter utvärderas av ett testinstitut i Sverige, enligt den standard som sätts av Astma- och Allergiförbundet i Norden – och dessa luftrenare rekommenderas av förbundet. Det säkerställer att luftreningen är av hög kvalitet som skyddar din hälsa.

Vad är CADR?

Måttenheten CADR (Clean Air Delivery Rate) definierar mängden okontaminerad luft per kubikmeter och timme, efter att ha passerat genom någon form av luftrenare. CADR-resultat påverkas av olika faktorer, från partikelstorlek och typ av förorening, till själva teststandarden. Rummen där tester utförs är vanligtvis 28,5 m3 eller 30 m3. Partiklarna som mäts är 0,1 mikron (μm), upp till 11 mikron (μm), beroende på partikeltypen (rök, damm och pollen är exempel på luftburna partiklar som har olika storlekar).

I EU är testrum 28,5 m3. Test utförs enligt standarden ANSI/AHAM AC-1-2015 och innefattar:
CADR för cigarettrök: 0,1 μm - 1 μm
CADR för damm: 0,5 μm - 3,0 μm
CADR för pollen: 5 μm - 11 μm

Lägsta ljudnivå – kan luftrenaren användas i sovrummet på natten?

Buller har en mycket negativ inverkan på människors hälsa. Ljudnivån för vanligt tal ligger på ungefär 60 dB, medan viskningar har en volym på cirka 30 dB.

Ljudet från en luftrenare kommer från två källor: du hör fläktmotorn och ljudet av luften som passerar luftrenaren. Det kan jämföras med att vistas utomhus i lugnt väder, alternativt i blåsigt väder. Ofta avger en billig luftrenare mer ljud än en dyrare modell. Det beror främst på att de billiga produkterna brukar vara fysiskt mindre, och därför orsaka mer buller när luften renas. Den minsta luftrenaren från Electrolux har en lägsta ljudnivå på 26 dB (A) och den störtsta produkten på 17dB (A).

Upptäck mer från Electrolux

 • Air conditioner som är igång
  Luftkonditionering

  Med en AC eller luftkonditionering kan du enkelt styra inomhusluft och temperatur efter dina behov.

 • Luftkonditionering i vardagsrum
  Hemmiljö

  Förbättra inomhusluften hemma och öka din livskvalitet.

 • Man som dammsuger
  Dammsugare

  Välj bland skaftdammsugare, robotdammsugare, påslösa och mer klassiska modeller.