Electrolux Blog

Electrolux Blog

Upptäck inspirerande artiklar, hem- och vardagstips

Electrolux kan hjälpa dig med vardagen! Våra artiklar handlar om allt från energieffektivt boende till vardaglig bekvämlighet. Utforska våra lösningar för enklare tvättvård, innovativa rengöringstips, hälsosam matlagning och mycket mer.

Utvalda artiklar

 • Ett litet väloptimerat tvättutrymme
  Utnyttja ytan i små tvättutrymmen maximalt

  Tvättutrymmet är en viktig plats i hemmet som oavsett storlek förtjänar en funktionell optimering. Ge ditt tvättutrymme ett stilfullt lyft med effektivitet.

 • En man tar en bild på sina upplagda grönsaker innan de ska in i ugnen.
  En enklare vardag med smarta vitvaror för hemmet

  Hemmets smarta vitvaror tar hand om vardagssysslor på ett enkelt sätt för ett bekvämare och mer effektivt hemmaliv. Upptäck fördelarna med smarta vitvaror i hemmet.

 • En hand plockar broccoli från en tallrik.
  Laga hälsosam och näringsrik mat med en ångugn

  Hälsosam mat fylld med näring med hjälp av en varmluftsugn med ånga. Vi listar sex starka anledningar till att du ska laga mat med ånga.


Är du intresserad av att lära dig mer? Utforska våra artiklar

Hållbar livsstil Klädvårdstips Tips för städning Matlagningstips

Hållbar livsstil

 • Symbol för tvätt i 30 grader och kläder i bakgrunden
  Spara energi genom att tvätta kläder i 30 °C

  Genom att tvätta i 30 grader sparar du energi. Mindre el går åt till att hetta upp vatten vilket bevarar materialens kvalitet, minskar koldioxidutsläppen och bidrar till mer hållbara tvättrutiner.

 • Vikta kläder ihop med hängande kläder
  10 sätt som förlänger dina kläders livslängd

  Utforska vår tvättvårdsguide för proffesionella tips om hur du förlänger din garderobs livslängd. Håll dina kläder fräscha och hela längre genom allt från tvätteknik till smart förvaring.

 • Människor går i skogen
  Guide till en mer hållbar livsstil


  Få viktiga tips och skärskåda myter, bana väg för en mer hållbar livsstil som gynnar både dig och planeten. Få viktiga insikter för en grönare livsstil.

Klädvårdstips

 • Person tittar håller i en fläckfri t-shirt
  Så tar du bort fläckar från kläder

  Förenkla din tvättprocess naturliga ingredienser från hemmet och med vår fläckborttagningsguide. Ta bort fläckar med miljövänligare lösningar för en renare garderob.


 • En frontmatad tvättmaskin bredvid en toppmatad
  Frontmatade jämfört med toppmatade tvättmaskiner

  Utforska 11 viktiga skillnader mellan frontmatade och toppmatade tvättmaskiner och ta reda på vilken typ som passar dina behov bäst. Vi jämför allt från energieffektivitet till tvättresultat.

 • En organiserad garderob med klänningar och jackor
  Organisera din garderob


  Förbättra dina morgnar genom att organisera din garderob! Arrangera efter säsong, förvara smart och minska din stress genom att rensa ut för en smidigare vardag.

 • Sidenblusar i en garderob
  Hur man tvättar linne, siden och ömtåliga material

  Få viktiga tips kring hur du tvättar siden, linne och ull för att bevara dina ömtåliga plagg. Använd tvättmaskinens skontvättprogram för att skona dina kläder och förlänga dess livslängd.

Tips för städning

 • En man öppnar ett kylskåp 
  Så blir du av med doft i kylen

  Kämpar du mot en envis doft i kylen? Upptäck naturliga metoder för att eliminera lukter i kylen. Från basprodukter i köket till smarta hacks - lär dig hur du på ett enkelt sätt bevarar en luktfri kyl.

 • En person som städar huset med en dammsugare och en hund ligger bredvid
  Förenkla städningen hemma med checklistor

  Underlätta sysslorna hemma med familjevänliga städtips och checklistor. Skapa enkelt en trivsam hemmiljö för ditt välbefinnande och en skinande ren bostad.

Matlagningstips

 • En skål med ångkokta grönsaker i ett kök
  Den kompletta guiden till ångkokning

  Läs vår guide kring ångkokning, för att laga godare och nyttigare mat. Lär dig hur en ångugn kan användas dagligen för att laga nyttiga måltider till hela familjen. 

 • Saftigt kött skärs upp på en skärbräda.
  Vad är sous vide och hur gör man?

  Drömmer du om att laga mat som proffsen? Pröva sous vide och vakuumförpacka dig till perfekta resultat! Vi hjälper dig att komma igång!

 • En kvinna står lutad i ett kök och njuter av nylagad mat från sin tallrik.
  Vad är en ångugn? Vi reder ut!

  Lär dig mer om hur en ångugn fungerar och vad fördelarna är. Behåll näringen i maten utan att tumma på smak och konsistens!

 • En flicka äter mat vid köksbordet samtidigt som hon tittar på sin hund som sitter bredvid.
  Nyttig mat för barn – 5 goda vanor för de små

  Det behöver inte vara svårt att göra god och nyttig mat för barn. Här ger hälsopedagogen sina bästa råd för hur du skapar goda vanor för familjen.