Electrolux Diskmaskiner

Utforska kraftfulla och energieffektiva diskmaskiner från Electrolux. Smarta funktioner, olika storlekar. Låt oss ta hand om disken så att du kan fokusera på det som verkligen betyder något.

Våra mest energieffektiva diskmaskiner

EcoLine diskmaskiner är våra främsta modeller när det kommer till energi- och resurseffektivitet. De har funktioner som sparar resurser, samtidigt som resultatet blir skinande rent.

Enkel diskning

Energisnåla lösningar. Skinande rent resultat

Electrolux diskmaskiner ger fläckfria resultat medan Ecometer-displayen hjälper dig att spara vatten och energi. Världens första lyftbara korg gör det enkelt för dig att lasta i och ur disken.

 • En full diskmaskin öppnas
  Enkelt att fylla på och ta ur disken

  Vår unika funktion ComfortLift lyfter den nedre korgen till en högre nivå för att göra det lättare för dig att sätta i och ta ur disken.

 • Finger trycker på diskmaskinens kontrollpanel
  Ecometer – sparar vatten och energi

  Hållbart, enkelt och med visuell vägledning – Ecometer-displayen hjälper dig att välja det bästa programmet för att spara vatten och energi.

 • Närbild av diskmaskinens spolarm
  Bättre vattentäckning utan större förbrukning

  Satellitspolarmen roterar kontinuerligt i olika vinklar och ger upp till 3 gånger bättre vattentäckning, utan att använda extra vatten*. Bättre resultat utan mer vatten.

  *Jämfört med en standard sprayarm.

QuickSelect med Ecometer

Spara upp till 20% energi*

Nu är det enkelt att göra miljösmarta val. Med slidern på QuickSelect-displayen kan du välja programtid och Ecometern guidar dig med tydliga gröna staplar till det mest energieffektiva programmet, för att du ska kunna spara energi och vatten.

* Baserat på ett internt test som jämför ECO-programmet med ett 90-minuters standardprogram. Testet är utfört på en diskmaskin med energiklass C.

 • My Electrolux Kitchen-appen
  Styr din diskmaskin via din smarta telefon

  Våra uppkopplade QuickSelect-diskmaskiner möjliggör smart och hållbar diskning. Få möjlighet att fatta välgrundade val för att minska energikostnaderna. My Electrolux Kitchen-appen sammanfattar sedan användningen och ger dig feedback.

 • Vinglas i diskmaskin
  Spara upp till 90 liter vatten och 60% energi med diskmaskinen jämfört med handdiskning*

  * Jämför vatten- och energiförbrukning per diskning. Testat på en D-klassad maskin under ett ECO-program baserat på EUs genomsnittliga vattenförbrukning för handtvätt. (Fastställt av bl.a. Stammingers användartester och tekniker i Europa, 2017, med hänsyn till 12 tallriksset).

Bäst i klassen

900 ComfortLift®

Världens första 900 ComfortLift® diskmaskin gör det enkelt att tömma eller fylla diskmaskinen. Den unika tekniken lyfter upp den nedre korgen till midjehöjd med en enkel rörelse. Så bekvämt att du undrar hur du kunnat leva utan det.

Rent i varenda hörn

600 SatelliteClean®

Den dubbelroterande sprayarmen på diskmaskinen 600 SatelliteClean har upp till tre gånger bättre spraytäckning jämfört med standardmaskiner. Till och med tätt staplade föremål diskas noggrant.

Spara energi

Våra bästa diskmaskiner sparar mer än 30% energi*

*Resultatet är kalkulerat på ett energieffektivitetsindex (EEI) för Electrolux A-klassade diskmaskiner (EEI 31,9) jämfört med D-klassade (EEI 49,9) vilket gav en EEI-skillnad på 36%.​

Vanliga frågor om diskmaskiner

Har Electrolux diskmaskiner som är 45 cm breda?

Ja, vi har både fristående och integrerade diskmaskiner som är 45 cm breda.

Vad kan man diska i diskmaskin?

I diskmaskin kan du diska: bestick, porslin, tallrikar, glas och vinglas, kastruller, stekpannor (inklusive teflonpanna om den är märkt med diskmaskinssymbolen), stekspade, knivar och köksknivar. Det går bra att maskindiska plast, silikon så som nappflaska och nappar, metall så som ugnsplåt, grillgaller, produkter i melamin, samt sterlingsilver. Tips! Ofta kan du även diska leksaker, t.ex. klossar i plast, så som Duplo. Du kan även rengöra diskborste och glastallriken från micron i din diskmaskin.

Vad kan man inte diska i diskmaskin?

Undvik att maskindiska trä (t.ex. skärbrädor). Maskindiska inte heller: silver, porslin med guldkant, stekpannor och grytor av gjutjärn och termosar. Handdiska föremål av koppar, aluminium, samt kastruller, grytor och pannor som saknar diskmaskinsmärkingen.

Vad är elförbrukningen för en diskmaskin?

En diskmaskin drar ungefär 0,5 kWh till 1,3 kWh per disk beroende på modell, programval, diskmängd etc. Mer info kring energiförbrukning hittar du i produktens manual.

Läs mer om våra diskmaskiner

Diskmaskiner som ger skinande resultat varje dag. Energieffektiva, kraftfulla och med smarta funktioner - diskmaskinerna från Electrolux gör disken renare och vardagen enklare.