Priser och utmärkelser

Vårt ständigt pågående arbete för att påverka människors liv till det bättre har uppmärksammats av tredjeparter och internationellt hyllade varumärken. Nedan listas några av de priser och utmärkelser vi tilldelats.

Ännu en gång uppfattas vi som branschens mest hållbara varumärke

Tack för att ni ser vad vi gör för att minska vårt klimatavtryck. Vår handlingsplan för en framtid inom planetens gränser inkluderar alla aspekter av hållbarhet miljömässig, ekonomisk och social. Det berättar vi gärna mer om.

Bra köp – 600 DynamicAir och 700 NoFrost

Råd & Rön har gjort ett stort test av kylskåp. De ger en extra tumme upp för 600 DynamicAir och 700 NoFrost från Electrolux. Båda produkterna lyfts fram som ett bra köp och rekommenderas särskilt för dig som vill bygga in kylen eller frysen bakom en kökslucka. Skåpen är inte bara rymliga, utan håller även en stabil temperatur.

 

Råd & Rön utser årets bästa luftkonditionerare

Electrolux portabla AC är bäst på marknaden 2022. Det menar Råd & Rön i sitt senaste test av luftkonditionerare (prenumeration behövs). ChillFlex Pro "kyler snabbt och håller jämn temperatur". Produkten beskrivs dessutom som lätt att använda. Med sitt imponerande flöde av luft blir både nedkylning och temperaturreglering lika effektiv. 

Well A7 - en av marknadens tystaste luftrenare*

Luftrenare i ren design med front i textilmaterial för att smälta in i sovrummet lika väl som i vardagsrummet. Kan placeras på golvet eller hängas på väggen för att spara golvutrymme (väggfäste ingår).

 *Well A7 med Breeze filter är godkänd av Nordiska Astma & Allergi förbundet.

Elegant och högeffektiv luftrenare

Electrolux luftrenare Well A5/A7 har 2021 tilldelats utmärkelsena Red Dot Design Award och iF Design Award för sin enastående produktdesign.

Well A5/A7 är bärbar och går lätt att flytta till det rum där den behövs mest. Luftrenaren har två ben för uppställning på golvet. Dessutom går den att hänga upp på väggen, vilket är perfekt om du vill spara golvutrymme.

Prisbelönt design förenklar städningen

Red Dot Design Award är en av de mest eftertraktade utmärkelserna inom design och formgivning. Nu har Electrolux sladdlösa dammsugare i modellerna Well Q6/Q7/Q8 tilldelats 2021 års utmärkelse för sin fantastiska produktdesign.

Dessa lätta, sladdlösa dammsugare har en handhållen enhet som både gör det enkelt att dammsuga golvet och att komma åt högt belägna ytor i ditt hem.

Red Dot designpris 2021 går till luftrenarna Well A5 och Well A7

Våra två luftrenare imponerar både med design och effektivitet. Den internationella juryn från Red Dot uppmärksammar produkternas innovation, funktion, formell kvalitet och ergonomi.

Luftrenarna beskrivs som stilrena och anpassningsbara. De går att placera på golvet eller hänga på väggen för att spara på utrymme. Dessutom rengör de luften i flera steg, för bästa möjliga prestanda. Prova själv och njut av ett renare hem!

Pure D8.2

Vår dammsugare Pure D8.2 har vunnit Red Dot Design Award 2020 och iF Design Award 2020 för sin enastående design. Dammsugaren har också prisats för sin suveräna ljudkvalitet av testinstitutet SLG i Tyskland. 

55% av dammsugaren är tillverkad av återvunnen plast och ytorna på den är släta och matta. Stötfångarens sidor har en textilstruktur och displayen går i ton med resten av dammsugaren. Dessutom är det en av vår tystaste dammsugare någonsin. Du kan nu städa hemmet nästan helt ljudlöst, oavsett om du har ett mattbelagt golv eller parkett. 

Luftrenare Pure A9

Red Dot designpris 2020 tilldelas vår luftrenare PURE A9!*

Pure A9 låter dig skräddarsy luftreningen efter behov. Med Smart Mode aktiverat skannas inomhusluften sekundvis och luftrenaren justerar automatiskt effekten vid behov, pollensäkra ditt hem år efter år. 

*The Red Dot is the award for high product design quality. The international jury only awards this sought-after seal of quality to works that set themselves apart significantly from comparable works thanks to their excellent design.

 

ELECTROLUX PRISER 2019

Electrolux utsedd till en av Europas bästa arbetsplatser

Efter att ha fått Top Employer Award 2019 för fem av Europas största marknader - Storbritannien, Italien, Spanien, Frankrike och Tyskland, har Electrolux nu fått utmärkelsen Top Employer Europe. Top Employer Institute har uppmärksammat Electrolux för exceptionella anställningsvillkor och för att vara en europeisk arbetsgivare i framkant. De som utmärker Electrolux särskilt är verktyg för kommunikation, utvecklingsprogram, möjligheter till nätverkande, strategisk kompetensförsörjning och ledarskap.

ELECTROLUX PRISAS FÖR SINA INNOVATIVA PRODUKTER

Tvättmaskin med AutoDose

Electrolux tvättmaskin i PerfectCare-serien med AutoDose har vunnit Red Dot-priset för sin enastående design. Med AutoDose-tekniken behöver du bara fylla på tvättmedel en gång, så räcker det för upp till 20 tvättar. Maskinen levererar exakt rätt mängd tvättmedel till varje tvätt samtidigt som den ser till att dina kläder skyddas och hålls fina längre.

Pure F9 sladdlös skaftdammsugare

Pure F9 sladdlös skaftdammsugare har vunnit iF Design Award för sin innovativa produktdesign.

Pure F9 kombinerar kraften från en traditionell golvdammsugare med flexibiliteten från en skaftdammsugare. Huvudenheten i Pure F9 har en låg tyngdpunkt, vilket gör att konsumenten inte behöver bära vikten av dammsugaren själv. Huvudenheten är flexibel och går att justera upp mot handtaget, vilket gör det enkelt att komma åt under låga möbler.

Explore 7 Blender

Electrolux Explore 7 Blender har vunnit Red Dot-priset för sin enastående design.

Explore Blender 7 tar fram de bästa smakerna ur varje ingrediens. Dina ingredienser behandlas varsamt för att färg, textur och smak ska bevaras på bästa sätt. Upptäck ett nytt sätt att mixa - med en knapptryckning.

ELECTROLUX PRISER SVERIGE

Bästa robotdammsugaren enligt M3

Denna triangelformade robotdammsugare har 3D-syn för att upptäcka, nå och städa rent i hela ditt hem. Med överlägsen rengöringsprestanda memorerar Pure i9.2 hur ditt hem ser ut och kan styras via Pure i9-appen. Den ser, passar in och städar med precision.

Läs mer här om M3s test här.

Pure F9 - En testvinnare

Pure F9 har blivit prisad till Bäst i Test av M3 (2018) och blir med motiveringen "Sett ur praktisk synvinkel är Pure F9 något av en dröm att använda" en testvinnare av sladdlösa dammsugare.

 

ELECTROLUX PRISER 2018

PerfectCare

Tvättmaskinen och torktumlaren i PerfectCare-serien är designade med ambition att ge konsumenterna ett bekvämt sätt att tvätta på. Ett stort justerbart vred och en tydlig programöversikt har placerats bredvid en upplyst display. Makinernas stora dörrar och handtagens höga läge underlättar lastning och tömning. Trots att både tvättmaskinerna och torktumlarna finns i en mängd olika dörrkombinationer och färger, så är varumärkets identitet bibehållen i hela serien.

Juryns kommentar: 
PerfectCare-serien karaktäriseras av en visuellt tilltalande design, som i termer av ergonomiska kriterier är väl genomtänkt.