Köpguider

Hitta den perfekta hällen för dina behov

Typ

Induktion – för snabba ryck vid spisen. Induktionshällar värms upp snabbt och svarar snabbt på temperaturreglering, vilket innebär att du kan använda matlagningsmetoder där exakt rätt temperatur är kritisk för ett lyckat resultat.

El – en pålitlig klassiker med ett värmesystem som placeras under en härdad glaskeramikyta. Elhällar är helt släta och lätta att rengöra.

Utrymme

Välj häll beroende på det tillgängliga utrymmet:

30–36 cm – hällar som får plats här har 1-2 kokzoner. Bra för mindre kök.
60 cm – den vanligaste hällbredden, passar de flesta, med 3-4 kokzoner.
70, 75, 80 eller 90 cm – bra för större famliljer, upp till sex kokzoner, ofta med flexibla kokzoner.

Proffstips: Bänkskivan behöver vara minst 25–30 mm tjock för att våra hällar ska få plats.

Matlagning

Snabba recept–pasta, wokad mat... då bör du välja en häll som värms upp snabbt, t.ex. en induktionshäll med effektförstärkningsfunktion som snabbar upp matlagningen. Vissa gasspisar har också en kraftfull wokkokzon – perfekt när man wokar för familjen.

Avancerade matlagningsmetoder – vattenbad, ånga o.s.v. En induktionshäll ger den exakta temperaturreglering du behöver för att avancerade matlagningsmetoder verkligen ska komma till sin rätt.

Stora grytor – Elspisar ger dig flexibilitet p.g.a. brännarringar i olika storlekar och anpassningsbara kokzoner. Ett annat alternativ är induktionshällar med flexibla kokzoner där man kan slå ihop två mindre zoner till en större och få mer plats.

Städning

Induktionshällar – genom induktionsteknologi hettas kastrullen upp, men inget annat. Ytan runt om kokkärlet förblir sval, så det finns ingen risk för att spill bränner fast. Samtidigt innebär den eleganta, släta ytan också att du lättare upptäcker smuts.

Elhällar – den släta, jämna keramiska ytan är lätt att hålla ren och fläckfri.

Säkerhet

Induktion – induktionen värmer endast upp kokkärlen och maten i dem, medan ytan runtomkring förblir sval och säker att vidröra. Dessutom kan kontrollpanelen spärras för att förhindra att hällen slås på av misstag.

El – barnlåset ser till att hällen inte kan slås på oavsiktligt, medan en residualvärmeindikator visar när hällen är sval nog att vidröras utan att man bränner sig.

Välj din häll

Det spelar ingen roll om du bara ska laga mat till dig själv, en intim supé för två eller tänker bjuda hem goda vänner på middag – Electrolux har en häll som passar dina behov perfekt.