Köpguider

Hitta den perfekta hällen för dina behov

Den renaste, säkraste ytan

Induktionshällar anpassar sig efter dina kastruller och värmer upp snabbt och jämnt. Om det inte står några kastruller på hällen värms inte kokzonen på en spishäll upp. Dessutom förblir den outnyttjade ytan sval vilket gör din induktionshäll säker. Inget kan bränna fast och den eleganta, plana ytan innebär också att det inte finns någonstans för smutsen att ta vägen. Nu kan du tillbringa mindre tid på att rengöra och mer tid till att njuta av maten.

Kontrollpanelen på en Electrolux induktionshäll

Rätt värme på ett ögonblick

Med induktion är det enkelt att göra små ändringar för att få bästa resultat. Dra bara kontrollerna på induktionshällen så ändras värmen direkt. Du kan hålla exakt rätt temperatur på såsen utan att den bränner vid. Och exakt värmereglering innebär att mindre energi går till spillo, vilket är goda nyheter för dina elräkningar också.

Laga mer samtidigt

Få mer plats att laga dina maträtter med FlexiBridge matlagningsytaDu kan koppla samman upp till 4 olika kokzoner till en och samma temperatur. Så när du ska laga till fler personer behöver du inte oroa dig för om kastrullen är för varm eller för kall. Du kan ta det lugnt och låta vår spishäll sköta jobbet.

En kastrull på Electrolux Infinite™ Pure induktionshäll

Lyxigt

Lägg till lite mer stil till ditt kök med Infinite™ Pure. Varken kontrollerna eller kokzonerna syns förrän du slår på spishällen. Den kristallklara röda LED-displayen lyser och du vet att den är redo. Oavsett om den är påslagen eller avstängd ger den ditt kök en vacker och modern estetik. 

Mer utrymme att skapa

Tre kastruller inom FreeZone på en Electrolux Infinite Combi induktionshäll
Infinite™ Combi

Oavsett vad du lagar ger dig Infinite™ Combi friheten att laga på ditt sätt.

Electrolux Infinite™ Combi induktionshäll med en plancha

Enkelt att laga mat 

Förfina matlagningen för varje ingrediens med FreeZone matlagningsyta. Den upptäcker automatiskt storleken och formen på upp till 3 kastruller. Du kan ge varje kastrull en inställd temperatur som den upprätthåller vart du än flyttar den på FreeZone-ytan. Och för större kastruller, som plancha-grillar, ger delningsfunktionen olika temperaturer på samma kastrull.

En omedelbar överblick

Infinite™ Combi är kockens bästa hjälpreda. Den stora displayen ger dig allt du behöver på ett ögonblick, liksom positionen för varje kastrull och värmenivån under den. Du har alltid kontroll eftersom det är lätt att justera temperaturer och inställda tider snabbt. Detta gör den till en idealisk spishäll för komplicerade kulinariska skapelser.

Electrolux induktionshällar

 • Diskret stilren design.
 • Helt svart när den är avstängd.
 • Zoner och reglage blir synliga när hällen slås på.
 • Koppla ihop kokzoner för att kunna använda större kokkärl.
 • Med MultipleBridge-modeller kan du koppla ihop zoner på både höger och vänster sida
 • Med PowerSlide kan du ändra temperaturen genom att flytta kokkärlet, koka, sjuda eller värmehållning.
 • Dela upp FlexiBridge-ytan på 3 olika sätt, 100%, 50/50 eller 75/25.

Mer fördelar med induktion

 • Stop&Go-knappen på en Electrolux induktionshäll
  1
  Omedelbar värme snabbare

  Med Booster-knappen går det snabbare. Perfekt när du har bråttom.

 • Stop&Go-knappen på en Electrolux induktionshäll
  2
  Pausa och återuppta

  Om du blir avbruten trycker du på Stop&Go-knappen för att pausa och en gång till för att återuppta där du slutade.

 • Ånga från en kastrull som sugs upp av spisfläkten
  3
  En handsfree häll

  Hob2Hood reglerar automatiskt din spisfläkt efter vad du har på hällen.

Från koka till sjuda i ett svep

Ska du reducera såsen eller steka en köttbit? När din matlagning kräver snabba och enkla ändringar ska du använda PowerSlide. Du behöver inte tänka på att justera temperaturen upp och ner när du lagar. Du behöver bara dra kastrullen från värme till värme på vår induktionshäll. PowerSlide ger dig mer frihet och flexibilitet oavsett hur mycket mat du lagar.

Fokusera på matlagningen

Låt din spishäll reglera din spisfläkt så kan du fokusera på maten. När du slår på din häll startar Hob2Hood automatiskt om du vill. När den är påslagen reglerar den din fläkts utsug efter vad du lagar. När du kokar något går den för full kraft. Och när det småkokar minskar kraften och ger mindre och tystare utsug.

Behöver jag nya kastruller för induktion?

De flesta moderna kastruller går att använda på induktionshällar. Om du är osäker kan du testa dina kastruller med en magnet. Om magneten fastnar i botten på kastrullen, fungerar den med induktion. Vår Infinite Chef Collection har en uppvärmning som är upp till 14 gånger snabbare än rostfritt stål. Passar alla spishällar och är ett perfekt komplement till induktion.

Lamm och morötter på en Electrolux plancha grill

Maximera smakerna

Använd de bästa köksredskapen för att åstadkomma de bästa maträtterna. Vi har tillbehören för alla matlagningstekniker så att du får ut det mesta av din induktionshäll, som med vår Infinite Plancha med non-stick behandlad yta. Den ger dig möjligheten att grilla, sautera eller bryna på ett hälsosamt sätt.


Typ

Induktion – för snabba ryck vid spisen. Induktionshällar värms upp snabbt och svarar snabbt på temperaturreglering, vilket innebär att du kan använda matlagningsmetoder där exakt rätt temperatur är kritisk för ett lyckat resultat.

El – en pålitlig klassiker med ett värmesystem som placeras under en härdad glaskeramikyta. Elhällar är helt släta och lätta att rengöra.

Utrymme

Välj häll beroende på det tillgängliga utrymmet:

30–36 cm – hällar som får plats här har 1-2 kokzoner. Bra för mindre kök.
60 cm – den vanligaste hällbredden, passar de flesta, med 3-4 kokzoner.
70, 75, 80 eller 90 cm – bra för större famliljer, upp till sex kokzoner, ofta med flexibla kokzoner.

Proffstips: Bänkskivan behöver vara minst 25–30 mm tjock för att våra hällar ska få plats.

Matlagning

Snabba recept–pasta, wokad mat... då bör du välja en häll som värms upp snabbt, t.ex. en induktionshäll med effektförstärkningsfunktion som snabbar upp matlagningen. Vissa gasspisar har också en kraftfull wokkokzon – perfekt när man wokar för familjen.

Avancerade matlagningsmetoder – vattenbad, ånga o.s.v. En induktionshäll ger den exakta temperaturreglering du behöver för att avancerade matlagningsmetoder verkligen ska komma till sin rätt.

Stora grytor – Elspisar ger dig flexibilitet p.g.a. brännarringar i olika storlekar och anpassningsbara kokzoner. Ett annat alternativ är induktionshällar med flexibla kokzoner där man kan slå ihop två mindre zoner till en större och få mer plats.

Städning

Induktionshällar – genom induktionsteknologi hettas kastrullen upp, men inget annat. Ytan runt om kokkärlet förblir sval, så det finns ingen risk för att spill bränner fast. Samtidigt innebär den eleganta, släta ytan också att du lättare upptäcker smuts.

Elhällar – den släta, jämna keramiska ytan är lätt att hålla ren och fläckfri.

Säkerhet

Induktion – induktionen värmer endast upp kokkärlen och maten i dem, medan ytan runtomkring förblir sval och säker att vidröra. Dessutom kan kontrollpanelen spärras för att förhindra att hällen slås på av misstag.

El – barnlåset ser till att hällen inte kan slås på oavsiktligt, medan en residualvärmeindikator visar när hällen är sval nog att vidröras utan att man bränner sig.

Välj din häll

Det spelar ingen roll om du bara ska laga mat till dig själv, en intim supé för två eller tänker bjuda hem goda vänner på middag – Electrolux har en häll som passar dina behov perfekt.