Köpguider

Hitta den perfekta diskmaskinen för dig

Electrolux ComfortLift-diskmaskin

ComfortLift

Lika skonsam för dig som för disken. ComfortLift lyfter upp den nedersta korgen till en bekvämare höjd.


Se hur ComfortLift fungerar

Diskmaskinen med ComfortLift är den första i sitt slag där det är bekvämt och lätt att komma åt disken. Den unika och innovativa lyftmekanismen gör att den nedre korgen kan lyftas upp och det är lätt att både ställa in och plocka ur disk. Upptäck den smidiga lyftfunktionen med korgar i tre nivåer hos denna innovativa diskmaskin med ComfortLift.

Tre bra val

ESL754ORO

 • A++ energimärkning
 • ComfortLift®
 • SoftGrip-hållare för ömtåliga glas

ESL7740RO

 • A+++ energimärkning
 • ComfortLift®
 • SoftGrip-hållare för ömtåliga glas

ESL7845RA

 • A+++ energimärkning
 • ComfortLift®
 • SoftGrip-hållare för ömtåliga glas
 • FlexiSpray-arm
 • 1
  Satellitspolarm

  En unik spolarmskonstruktion som ger effektiv diskning och sköljning varje gång. Även det mest svåråtkomliga hörn har mött sin överman.

 • 2
  TimeBeam®

  Statusen för diskmaskinens program, samt återstående tid, är elegant upplyst på golvet.

 • 3
  ComfortRails

  Speciella dämpare gör att diskmaskinens korgar glider tillbaka på sin plats. Diskret, tyst och skonsam mot disken.

Electrolux AirDry-teknik

Säg hej då till vattenfläckar

Electrolux AirDry-teknik öppnar automatiskt diskmaskinen under den sista delen av programmet. Ett naturligt sätt att få ut maximal torkeffekt samtidigt som man effektivt minskar vattenfläckar och energikostnader. Nu är din disk helt torr (och fläckfri) när du tar ut den.

SoftSpikes® och SoftGrips håller glasen på plats

I trygga händer

SoftSpikes® och SoftGrips håller glasen på plats. Dessutom har vi ett speciellt program för glas "GlassCare 45°" som diskar i lägre temperatur. Därefter sköljer programmet i 60° innan disken sakta svalnar. Detta skyddar glasen från sprickor och repor.

Electrolux glass basket

Nu slipper du diska glasen för hand

För de riktigt ömtåliga glasen som behöver extra omtanke har Electrolux utvecklat en prisbelönt glaskorg. Du sparar tid och får ett gnistrande resultat och det är lätt och säkert att ställa in 8 av dina ömtåligaste glas.

RealLife® helintegrerade diskmaskiner med ComfortLift®

Prisbelönt design

Våra helintegrerade diskmaskiner med ComfortLift® kombinerar prisbelönt design med teknologi i framkant. Den unika och innovativa mekanismen som möjliggör att den nedre korgen lyfts upp till midjenivå har belönats med en prestigefull iF Design Award.

 

Hitta den bästa diskmaskinen för dig.


Utrymme och placering

Mät det tillgängliga utrymmet så att maskinen passar perfekt.

60 cm – passar perfekt för en standarddiskmaskin och ger dig största tillgängliga kapacitet.

45 cm – för det här utrymmet och skinande ren disk rekommenderar vi en smal diskmaskin.

Typer av diskmaskiner

Helintegrerade diskmaskiner installeras bakom ett skåp som matchar köksinredningen, men tack vare den diskreta Beam on Floor-funktionen kan du ändå alltid hålla koll på hur långt programmet har kommit.

Halvintegrerade diskmaskiner smälter också in i inredningen på ett liknande sätt, men på dessa modeller är kontrollpanelen synlig.

Fristående diskmaskiner passar perfekt om du inte har en enhetlig köksinredning eftersom de inte byggs in i köksbänken.

Kapacitet

Diskmaskinens kapacitet uttrycks vanligtvis i antal kuvert. Ett kuvert motsvarar ungefär den mängd disk som en person ger upphov till vid en trerätters middag med kaffe på maten.

12–15 kuvert – en maskin som lämpar sig för stora familjer och hushåll som ofta har gäster hemma.

9 kuvert – finns i en smalare modell och passar ett par eller hushåll med begränsat utrymme i köket.

6 kuvert – en kompakt diskmaskin passar bra om du äter ute ofta eller har ganska liten plats i köket.

Diskprogram

För finglas – du kan diska finglas i en modern diskmaskin. Se till att maskinen har funktioner som ger extra stabilitet och skydd för glasen, t.ex. SoftSpikes och SoftGrips.

För grytor och kastruller – om du har problem med envetna, ingrodda rester på kokkärl bör du välja en modell med ett intensivt 70 °C-program för en skinande ren, hygienisk disk på mindre än 90 min.

För blandad disk – på vissa modeller kan du variera styrkan/temperaturen mellan de övre och de nedre hyllorna så att du kan diska mer ömtåligt glas i den övre korgen medan smutsiga grytor och kastruller blir ordentligt diskade i den nedre korgen.

Praktiskt och smidigt

Det finns ett antal smidiga funktioner som hjälper dig att få disken undanstökad snabbt och lätt:

ComfortLift® – fyll på och töm diskmaskinen med minsta möjliga ansträngning. ComfortLift®-mekanismen är unik i sitt slag som gör att du kan lyfta korgen till en bekväm arbetshöjd när du sätter i och tar ut glas, tallrikar och bestick.

Fördröjd start – en maskin med funktion för fördröjd start gör att du kan anpassa starttiden för diskprogrammet efter dina behov och göromål för dagen.

30-minuters snabbdisk – du kan köra disken på endast 30 minuter. Du behöver alltså inte vara orolig för att få slut på rena tallrikar när du har gäster.

Energi

Skalan för energieffektivitet går från A+++ (mest energisnålt) till A+ (minst energisnål). Välj en diskmaskin som är märkt A+ eller högre för att hålla nere vatten- och elförbrukning.

Den smarta AutoFlex-funktionen optimerar vatten- och energiförbrukning genom att anpassa förbrukning och temperatur efter diskmängd.

Välj produkt

Electrolux diskmaskinssortiment innehåller allt från praktiska maskiner i traditionella storlekar till apparater med banbrytande funktioner. Du ställer upp idealet, vi motsvarar förväntningarna!​ ​