Köpguider

Hitta den perfekta diskmaskinen för dig

Utrymme och placering

Mät det tillgängliga utrymmet så att maskinen passar perfekt.

60 cm bredd eller mer – passar perfekt för en standarddiskmaskin och ger dig största tillgängliga kapacitet.

45–60 cm bredd – för det här utrymmet och skinande ren disk rekommenderar vi en smal diskmaskin.

Mindre än 45 cm – titta närmare på vårt sortiment av kompakta dismaskiner. De kan placeras på diskbänken, så att du inte behöver göra avkall på ren disk, även om du har ont om plats.

Typer av diskmaskiner

Helintegrerade diskmaskiner installeras bakom ett skåp som matchar köksinredningen, men tack vare den diskreta Beam on Floor-funktionen kan du ändå alltid hålla koll på hur långt programmet har kommit.

Halvintegrerade diskmaskiner smälter också in i inredningen på ett liknande sätt, men på dessa modeller är kontrollpanelen synlig.

Fristående diskmaskiner passar perfekt om du inte har en enhetlig köksinredning eftersom de inte byggs in i köksbänken.

Kapacitet

Diskmaskinens kapacitet uttrycks vanligtvis i antal kuvert. Ett kuvert motsvarar ungefär den mängd disk som en person ger upphov till vid en trerätters middag med kaffe på maten.

12–15 kuvert – en maskin som lämpar sig för stora familjer och hushåll som ofta har gäster hemma.

9 kuvert – finns i en smalare modell och passar ett par eller hushåll med begränsat utrymme i köket.

6 kuvert – en kompakt diskmaskin passar bra om du äter ute ofta eller har ganska liten plats i köket.

Diskprogram

För finglas – du kan diska finglas i en modern diskmaskin. Se till att maskinen har funktioner som ger extra stabilitet och skydd för glasen, t.ex. SoftSpikes och SoftGrips.

För grytor och kastruller – om du har problem med envetna, ingrodda rester på kokkärl bör du välja en modell med ett intensivt 70 °C-program för en skinande ren, hygienisk disk på mindre än 90 min.

För blandad disk – på vissa modeller kan du variera styrkan/temperaturen mellan de övre och de nedre hyllorna så att du kan diska mer ömtåligt glas i den övre korgen medan smutsiga grytor och kastruller blir ordentligt diskade i den nedre korgen.

Praktiskt och smidigt

Det finns ett antal smidiga funktioner som hjälper dig att få disken undanstökad snabbt och lätt:

ComfortLift® – fyll på och töm diskmaskinen med minsta möjliga ansträngning. ComfortLift®-mekanismen är unik i sitt slag som gör att du kan lyfta korgen till en bekväm arbetshöjd när du sätter i och tar ut glas, tallrikar och bestick.

Fördröjd start – en maskin med funktion för fördröjd start gör att du kan anpassa starttiden för diskprogrammet efter dina behov och göromål för dagen.

30-minuters snabbdisk – du kan köra disken på endast 30 minuter. Du behöver alltså inte vara orolig för att få slut på rena tallrikar när du har gäster.

Energi

Skalan för energieffektivitet går från A+++ (mest energisnålt) till G (minst energisnål). Välj en diskmaskin som är märkt A+ eller högre för att hålla nere vatten- och elförbrukning.

Den smarta AutoFlex-funktionen optimerar vatten- och energiförbrukning genom att anpassa förbrukning och temperatur efter diskmängd.

Välj produkt

Electrolux diskmaskinssortiment innehåller allt från praktiska maskiner i traditionella storlekar till apparater med banbrytande funktioner. Du ställer upp idealet, vi motsvarar förväntningarna!​ ​