Vad är fördelarna med AC och luftkonditionering?

Utomhustemperaturer som stiger under sommarmånaderna påverkar oss mer än vad vi tror och kan vara orsaken till allt från sömnlösa nätter till huvudvärk och koncentrationssvårigheter. Visste du att vid +27 grader sänks din prestationsförmåga rejält, med upp till 50 procent? Med en AC håller du hemmet svalt och behagligt även under den varmaste årstiden.

Här är några av de främsta skälen till varför det är en värdefull investering att ha luftkonditionering i hemmet.

Maximal komfort

När temperaturen stiger under sommaren, kämpar vi mer med sömnlösa nätter och svettiga dagar. Att installera en AC är ett enkelt sätt att införa sval och behaglig luft i rummet, vilket gör den idealisk under sommarmånaderna. Den kan också hjälpa till att avlägsna fukt från luften, vilket förhindrar svett och obehag orsakat av värmen.

 

Bättre livskvalitet

Luftkonditionering kan avlägsna fukt från luften (en vanlig orsak till mögel), vilket är viktigt om du har barn eller andra familjemedlemmar med allergier eller astma. Dessutom kan den avlägsna föroreningar och allergener från luften och göra det lättare att andas.

 

Ökad produktivitet

Att ha luftkonditionering i hemmet eller på kontoret bidrar till ett behagligare inomhusklimat när du arbetar, sover eller umgås med familjen. Ett bättre inomhusklimat minskar trötthet och obehag som orsakas av extrem värme eller fuktnivåer, och du kan fokusera bättre och vara mer produktiv.

 

Du sover bättre

Vi har alla upplevt riktigt varma sommarnätter som kan vara besvärliga att ta sig igenom. För en del är värmen jobbigare än för andra och att sova blir extra svårt. Visste du att forskare kommit fram till att en optimal temperatur i sovrummet endast är 15-19 grader? Sommarnätter är det ofta betydligt varmare än så. En AC hjälper till att hålla sovrummet svalt, vilket är behagligt men ett svalt rum gör också att du producerar större mängder av melatonin som är kroppens sömnhormon.

 

Slipp ovälkomna gäster

Istället för att ha fönster och dörrar konstant öppna för att få svalka, kan du hålla dem stängda och samtidigt slippa få in ovälkomna gäster som mygg och fåglar, men även pollen hålls ute.

 

Minska risken för sjukdomar

En AC hjälper inte bara till att hålla dig sval, utan minskar också risken för värmerelaterade sjukdomar som värmeslag och uttorkning. Det är särskilt viktigt om det bor yngre barn eller äldre personer i hushållet, som kan ha svårare att hålla sig svala under en värmebölja.


Genom att hålla rummen välventilerade, kan du njuta av ett svalt inomhusklimat och en behaglig och optimal miljö för arbete och avkoppling.


Kom bara ihåg att underhålla och serva ditt luftkonditioneringssystem regelbundet, för att se till att det fortsätter att fungera på bästa sätt.

 

Hur fungerar AC och luftkonditionering?

Syftet är att kyla och avfukta luften i inomhusytrymmen, som till exempel i din lägenhet, ditt hus eller på kontoret - men hur går det till? Jo, varm luft från rummet sugs in i enheten, därpå avlägsnas värme och fukt och till slut kan sval och avfuktad luft blåsas tillbaka till rummet.


Luftkonditionering kan användas i både lägenheter, villor och kommersiella miljöer (t.ex. kontorslokaler) och finns i en mängd olika varianter, däribland fönsteraggregat, portabla aggregat och centrala luftkonditioneringssystem. Så oavsett om du vill sänka värmen i ditt mysiga lilla hemmakontor eller i en större bostad, så finns det en anläggning för alla dina behov.

Upptäck våra portabla Air Conditioners

4,4

4,4(28  Recensioner )

Mått (HxBxD): 802x493x415, Kyleffekt: 4 kW, Ljudnivå: 64 dB
4,8

4,8(4  Recensioner )

Mått (HxBxD): 705x472x383, Kyleffekt: 3.4 kW, Ljudnivå: 64 dB
4,8

4,8(4  Recensioner )

Mått (HxBxD): 705x472x383, Kyleffekt: 2.6 kW, Ljudnivå: 64 dB

Mer om luftkonditionering

Mer från Electrolux