Vad är en portabel luftkonditionering?

Fristående luftkonditionering, även kallad portabel luftkonditionering, är en enhet som vanligtvis är en rektangulär produkt på hjul som levereras med en ventilationsslang (var värmen avlägsnas från). Portabel luftkonditionering kan enkelt flyttas från rum till rum, vilket gör dem till ett idealiskt alternativ om du vill svalka vardagsrummet på dagen och sovrummet på natten.

Hur fungerar en portabel och bärbar AC?

Luftkonditioneringssystemet har både värme- och kylspiraler i samma enhet tillsammans med köldmediet (den vätskeblandning som överför värme mellan de två uppsättningarna spolar). Detta gör dem kompakta, flyttbara och lätta att använda.

Den varma luften från rummet passerar genom kondensorspiralerna som är fyllda med köldmedium, vilket hjälper till att avlägsna värme och fukt. Den kylda luften blåses sedan tillbaka in i rummet, medan den varma luft som avlägsnats genom luftkonditioneringens ventilationsslang, åker ut genom fönstret.

Tänk på att du behöver tillgång till ett fönster som kan öppnas, så att ventilationsröret kan leda ut den varma luften. Med tillbehöret Window Kit som följer med vid köp blir energiförlusten via det öppna fönstret låg.

 

Varför ska du välja en portabel och bärbar luftkonditionering?

Om du vill kunna flytta din AC till olika rum eller ha möjligheten att ta med dig den till sommarstugan till exempel - då kan en portabel och bärbar luftkonditionering vara något för dig. En portabel enhet kräver ingen permanent installation.

 

I vilka sammanhang passar det med portabel luftkonditionering?

Hemmakontor: Jobbar du mycket hemma? Svettig under sommarmånaderna? Ett bekvämt hemmakontor är viktigare än någonsin. En bärbar luftkonditioneringsapparat är snabb och enkel att installera. Med en behaglig temperatur kan du fokusera på ditt arbete!

 

Hyreslägenhet: Hyr du ditt hem kan det vara besvärligt att göra en fast installation, och det kan bli svårt att ta med den den installerade produkten när du flyttar. En portabel luftkonditioneringsenhet kräver ingen permanent installation och du kan enkelt ta den med dig vid en flytt.

 

Rum med dålig ventilation: En bärbar luftkonditionering driver både fukt och värme ur rummet medan kyld luft cirkulerar tillbaka in i rummet.

 

Sommarstugan: Dagarna i sommarstugan är ofta varma, det ska de ju vara! Men en portabal AC är enkel att ta med sig, så att du också kan njuta av nätterna till fullo.

 

Fler fördelar:

  • De är prisvärda
  • De är lätta att underhålla
  • De kan användas direkt och kräver ingen installation
  • De kan flyttas till vilket utrymme som helst
  • De har en relativt låg energiförbrukning

 

Bra komplement till värmepump

En värmepump kan ofta både värma och kyla ditt hem. Men om du har ett stort hem kan inte värmepumpen ge kyla åt alla rum och då passar en portal luftkonditionering bra. Genom att flytta runt en portabel AC väljer du själv var du vill optimera kylningen för att få exakt den temperatur du önskar.

 

Så mycket kostar det

Kostnaden kan skilja sig åt beroende på flera faktorer såsom hur stora ytor som ska kylas och hur mycket du använder enheten. Men om vi utgår från exemplet att elen kostar 1 kr/kWh och att enheten står på dygnet runt så kostar driften per dygn 24-38 kronor beroende på enhet.

 

Varför välja en AC från Electrolux?

På Electrolux tror vi på ett bekvämt liv, oavsett om det handlar om att andas in ren, sval luft eller få en vilsam natt - särskilt under de varma sommarmånaderna. Det är därför vi har utformat portabala luftkonditionerings-enheter som passar dina behov.

 

Comfort 600 portabel luftkonditionering

Våra portabla AC kan du flytta från rum till rum för att enkelt kunna svalka dig. Med minimal energiförbrukning kan du njuta av behagliga förhållanden i ditt hem, oavsett väder. Fördelar:

  • Enkel installation - Den är enkel att installera tack vare Window Kit som går att köpa till, så du får maximal kylprestanda.
  • App-uppkopplad - Styr din enhet via Electrolux-appen. Ställ automatiskt in önskad temperatur eller schemalägg dina favoritinställningar på distans. Sen är det bara att köra!
  • Låg ljudnivå - Upplev ett kraftfullt flöde av sval luft i lugn och tyst komfort tack vare en låg ljudnivå på 64 dB(A).
  • Prestandatid - Bli snabbt sval och tillfreds. Använd Premium Window Kit och du kan få sval luft på upp till 44% kortare tid.
  • Energieffektivitet - Vår portabla luftkonditionering erbjuder överlägsen energieffektiv kylning. Med vårt Premium Window Kit som du kan köpa till, kan du spara upp till 39% mer energi tack vare mindre infiltration av varm luft som kommer in genom det öppna fönstret.


När du väljer rätt luftkonditionering för ditt hem ska du väga in faktorer som rummets storlek, om du vill ha en portabel och bärbar eller väggmonterad luftkonditionering och dess energieffektivitet. Vill du veta mer? Upptäck våra portabla AC och välj rätt enhet för dig och dina behov.

Upptäck våra portabla Air Conditioners

4,4

4,4(28  Recensioner )

Mått (HxBxD): 802x493x415, Kyleffekt: 4 kW, Ljudnivå: 64 dB
4,8

4,8(4  Recensioner )

Mått (HxBxD): 705x472x383, Kyleffekt: 3.4 kW, Ljudnivå: 64 dB
4,8

4,8(4  Recensioner )

Mått (HxBxD): 705x472x383, Kyleffekt: 2.6 kW, Ljudnivå: 64 dB

Vanliga frågor om luftkonditionering

Vad är skillnaden på AC och luftkonditionering?

AC är på engelska en förkortning för Air Conditioner, på svenska luftkonditionering. AC och luftkonditionering syftar i de flesta fall på samma grundläggande teknologi för att reglera och kyla ner inomhustemperatur. Luftkonditionering är dock ett något bredare begrepp än AC.

Hur mycket el drar luftkonditionering?

Våra luftkonditioneringar omfattas av energimärkning, så alla produkter måste deklarera hur mycket ström de använder, testat enligt en gemensam standard. Electrolux luftkonditionering drar från 0,7 till 1,54 kW/h, medan den levererar mellan 2,6 och 4,0 kW/h. Detta varierar mellan modellerna, men deklareras på energimärkningen.

Kan man använda portabel AC utan slang?

Nej, det går inte att använda en portabel AC utan slang. En portabel luftkonditionering tar luften i rummet och låter den passera genom ett kylbatteri som absorberar värmen i luften. Luften delas upp i kall luft, som skickas tillbaka in i rummet, och varm luft som leds ut via luftslangen.

Kan man använda AC till uppvärmning?

Fristående AC-enheter är vanligtvis designade för kylning, men vissa modeller har också en värmefunktion. Kontrollera enhetens specifikationer för att säkerställa dess förmåga att fungera som värmekälla.

Mer om luftkonditionering

Mer från Electrolux