Electrolux Ugn

Upptäck våra bästa ugnar, med smarta funktioner som gör matlagningen till ett nöje. Vi har ett komplett utbud för alla hemmakockar och kök. Satsa på en ugn med ånga, varmluft, eller klassisk tillagning. Med en ugn från Electrolux kan du laga allt från lyxmiddag till vardagsmat.

Våra mest energieffektiva ugnar

Ugnarna i EcoLine-sortimentet är våra mest energisnåla produkter. Alla modeller har ångfunktion vilket möjliggör matlagning i låga temperaturer. Ånga sparar upp till 20% energi.* Använd ångrengöringen som använder 95% mindre energi jämfört med funktionen pyrolytisk rengöring.**

Mer smak och näring. Lägre elförbrukning

Electrolux ugnar når marknadens bästa energieffektivitet, A++, så att du kan spara energi samtidigt som du lagar läckra rätter. När du lagar mat med värme, eller ånga, vid lägre temperatur sparar du upp till 20% energi* samtidigt som du bevarar upp till 90% av vitaminerna i maten**.

*Intern jämförelse baserad på ett (1) test av en Electrolux SteamPro-ugn [BSE998230M] och en Electrolux multifunktionsugn [BPE556370M]. Testet utfördes på laxfilé och kycklingbröst med sous vide som tillagningsmetod.
**Baserat på externa tester har C-vitamin i rå broccoli jämförts med ångad broccoli. Testet är utfört baserat på askorbinsyra (C-vitamin) i livsmedel med HPLC/UV-synlig metod.

 • Ost som rivs över en bricka med sparris
  Ånga – den bäst bevarade hemligheten

  Kombinationen av varmluft och fuktighet frigör fylligare smaker, ger krispigare yta och saftigare konsistens. Grönsaker behåller sin spänst, kött och fisk blir saftigt. Dessutom bevaras mineraler och upp till 90 % av C-vitaminet*!

  *Baserat på externa tester har C-vitamin i rå broccoli jämförts med ångad broccoli. Testet är utfört baserat på askorbinsyra (C-vitamin) i livsmedel med HPLC/UV-synlig metod.

   

 • En hand justerar ugnspanelet
  Intuitivt ångassistansprogram

  Att tillsätta rätt nivå av ånga till din maträtt är den bäst bevarade hemligheten för att uppnå utsökta och hälsosamma måltider. Vårt ångassistansprogram Steamify® ställer enkelt in önskad temperatur och tillför automatiskt lämplig mängd ånga till din rätt.

 • En ugn i hemmet
  Spara upp till 20% energi*

  Electrolux ugnar är mycket energieffektiva! Alla våra SteamPro- och SteamBoost-ugnar har energiklass A++. Vi har också flerfunktionsugnar med energiklass A+!

  *Intern jämförelse baserad på ett (1) test av en Electrolux SteamPro-ugn [BSE998230M] och en Electrolux multifunktionsugn [BPE556370M]. Testet utfördes på laxfilé och kycklingbröst med sous vide som tillagningsmetod.

Vi introducerar ångtillagning

Med våra ugnar uppnår du bästa möjliga resultat. Nu kan du laga hälsosamma, smakrika rätter med hjälp av ånga. Ångtillagning är skonsam och bevarar näringsämnen – dessutom kan du minska mängden olja och fett. Luta dig tillbaka och låt ugnen göra jobbet.

Vår mest avancerade produkt

SteamPro med Steamify®

900 SteamPro-ugnen med Steamify® gör att du kan baka, steka och ånga dina maträtter med professionellt resultat. Nu kan du även använda sous-vide hemma. För mat av restaurangkvalitet, välj bara temperatur så anger Steamify®-funktionen rätt ånginställningar.

Vår populäraste produkt

Upptäck kraften med ånga i 700 SteamCrisp®-ugnen. Den tillsätter fukt under tillagningsprocessen. Det innebär att maten kan tillagas i lägre temperaturer och inte torkar ut.

Välj en ugn med rätt ångnivå

Laga maten med full effekt och bli proffs hemma.
 • Bröd, muffins och paj
 • Kyckling och kött
 • Frukt, grönsaker och fisk
 • Sous-vide
Stek, baka, grilla och ångkoka med ugnens avancerade ångprogram.
 • Bröd, muffins och paj
 • Kyckling och kött
 • Frukt, grönsaker och fisk
Bak- och stekångprogram förstärker smak och textur för dina måltider.
 • Bröd, muffins och paj
 • Kyckling och kött
En extra ånginställning som ger en jämn, gyllene krispighet till alla dina bakverk.
 • Bröd, muffins och paj

Mer information om våra ugnar

Grilla, baka och ugnsstek i en multifunktionsugn. Eller gå ännu längre med en varmluftsugn med ånga som gör maten saftigare inuti och som ger en spröd stekyta. Hitta rätt ugn för dina behov!

 

Upptäck mer från Electrolux