KÖPGUIDER

Hitta den perfekta ugnen för dina behov

Se på när läckerheter skapas

Nu behöver du inte springa till köket. Nya CombiSteam Pro Smart är den första uppkopplade ugnen med en CookView™-kamera – se video av din pågående tillagning via live video. Använd din mobil eller surfplatta som fjärrkontroll – skicka recept direkt till ugnen, justera temperaturen eller övervaka din matlagning, varifrån som helst i ditt hem.

Upptäck CombiSteam Pro Smart i färgen svart >

Upptäck CombiSteam Pro Smart i färgen rostfri >

Ångtillagning hemma i ditt eget kök

Med de bästa ugnarna kan man laga välsmakande mat utan att anstränga sig. Våra ångugnar är vanliga ugnar med alternativet ånga. Ångan kombineras med varmluft för att uppnå bästa möjliga smaker och texturer. På så vis kan du fortsätta laga alla dina favoritrecept, med den skillnad att köttet blir mörare och brödet högre. Med ånga är det enkelt att få perfekta måltider varje gång. 

Tillför ånga för bättre bakningsresultat

Att baka hemma går bättre med ånga. Brödet stiger och blir högre, skorpan blir knaprigare och insidan fluffigare. Vår PlusSteam-ugn tillför exakt rätt mängd ånga med bara en knapptryckning. Så med tre enkla steg får du bättre konsistens och smak – varje gång.

Avokadosallad med grönkål

Avokadosallad med ångad grönkål

En riktig vitaminbomb! Med grönkål i receptet blir salladen både välsmakande och nyttig.

Tre steg till bättre bakning med PlusSteam

 • Någon häller vatten i ugnsutrymmets skål
  Steg 1

  Börja med att hälla i 1 dl vatten i ugnens skål.

 • PlusSteam-knappen på multifunktionsugnen PlusSteam
  Steg 2

  Välj PlusSteam-programmet och tryck på PlusSteam-knappen

 • Bröd som bakas i en Electrolux ugn
  Steg 3

  Förvärm i 5 minuter, njut sedan av ditt goda bak.

En perfekt cheesecake som har bakats med ånga

Underbara desserter

Upptäck hur du får en perfekt yta när du bakar en cheesecake eller citronmarängpaj med ånga. Krämerna håller sig fluffiga, ytan jämn och slät och pajdegen frasig. Din cheesecake kunde ha bakats av en konditor – och vara lika god. Din marängpaj blir lätt och lyxig, en dessert du kan vara stolt över.

Bröd som har bakats i ångugn

Baka saftigare bröd med ånga

Bjud på ett saftigt bröd som gästerna inte glömmer i första taget. Genom att baka med ånga i våra ångugnar får du en mjuk insida och en krispig skorpa. Att baka sitt eget bröd ger oftast ett nyttigare och godare resultat än köpebröd. Dessutom är det roligt att äta sådant som du skapat själv.

Kyckling lagad i en Electrolux ångugn

Kyckling i ugn med kittlande sichuanpeppar

Den traditionella rätten kyckling i ugn blir både spännande och smakrik med sichuanpeppar som huvudkrydda. Den är relativt mild i smaken, samtidigt som den både kittlar och bedövar lätt på samma gång.

Ägg som har kokats i en Electrolux ångugn

Koka ägg med hjälp av ånga - så blir de perfekta varje gång

Att koka ägg kan man faktiskt göra i ugnen, med hjälp av ånga. Med ångtillagning får man dessutom till en jämn temperatur rakt igenom, vilket leder till härlig krämighet och perfekta ägg.

Det är smaken som avgör

Om du tillagar laxen i ånga gör det stor skillnad. Den naturliga vattenångan hjälper till att bevara laxens färg och näringsämnen samtidigt som den hjälper till att ta fram de godaste smakerna. Full Steam-inställningen på CombiSteam Deluxe är perfekt för just detta. Se bara vilken skillnad det blir jämfört med att koka fisken.  

Se vår mest avancerade ångugn

CombiSteam Pro

CombiSteam Pro, liksom sous vide, har alla de fantastiska funktionerna som CombiSteam Deluxe har.

Electrolux CombiSteam Pro ångugn

Varför välja sous vide?

Sous vide-tillagning med vakuumförpackning tar fram det bästa ur ingredienserna. Och med CombiSteam Pro är det inte längre bara professionella kockar som kan utöva denna matlagningsteknik. Lägg dina ingredienser och kryddor i en sous vide-påse och förslut med vakuumförseglaren. Lägg sedan påsen i ångugnen för ångtillagning. Ta ut och njut av den härliga smaken.

Nyttig mat

Nyttig mat för barn – 5 goda vanor för de små

Nyttig mat som barnen tycker om låter kanske svårt och omständligt – men så behöver det absolut inte vara! Nyttig mat behöver varken vara dyrare, ta längre tid att laga eller smaka tråkigare än annan mat. Här får du hälsopedagogen Mikaela Franssons smarta råd.

Matlagningstermometern i en Electrolux-ugn

Perfekt resultat varje gång

Njut av fantastiska smaker, vad du än lagar. Matlagningstermometern, som finns i ett flertal av våra ugnar, kontrollerar exakt temperatur på vad som tillagas, så att man alltid kan se fram emot ett läckert resultat.

Hitta den rätta ångugnen

Få steken och brödet att smaka bättre genom att kombinera konventionell värme och ånga

Få steken och brödet att smaka bättre genom att kombinera konventionell värme och ånga. Nu kan du laga mat mer varierat med fler ångprogram

Alla funktioner på CombiSteam Deluxe Laga mat efter din smak med exakt fuktighetskontroll Nu kan du få de mest avancerade ångfunktionerna med sous vide

Fler fördelar med ångugnar

Electrolux ugn med ren insida

Lätt att laga mat i, lätt att göra ren

Tillbringa mer tid med att äta maten och mindre tid med att rengöra ugnen. Våra ångugnar har rengöringsprogram som gör rengöringen enkel. Ångrengöring hjälper till att ta bort matrester. Pyrolysrengöringen bränner av matrester till en fin aska som är lätt att torka bort. Din ugn är lika enkel att rengöra som den är att använda för matlagning.

Hälsosam mat med ånga

Hälsosam mat med hjälp av ångugn

Ät hälsosam mat så får du i dig mer näring och hjälper kroppen att bli starkare och må bättre. Med hjälp av en varmluftsugn med ånga behåller maten sina bästa egenskaper. Vi listar sex starka anledningar till att du bör alternera din matlagning genom att laga fler rätter i ångugn.

Deluxe® Steaming Set från Electrolux

Maximal ångkraft

Stäng in den goda smaken och konsistensen i dina ingredienser med Deluxe® Steaming Set. Våra specialdesignade ugnsplåtar med små hål förstärker ångkraften. De gör att ångan cirkulerar jämnt. Maträtterna skyddas från överflödigt vatten och du kan alltid njuta av perfekt ångtillagade rätter.


Utrymme och placering

Mät upp utrymmet. Alla ugnar behöver ett utrymme som är minst 60 cm brett, men olika typer av ugnar är olika höga. Utrymmet i höjdled styr vilken ugn du kan välja:

72–80 cm – en dubbelugn eller ugn med stor kapacitet.
60 cm – enkelugn av standardstorlek
45 cm – kompakt ugn som passar in smidigt i ett litet utrymme.

Proffstips: Du kan spara utrymme utan att göra avkall på funktionerna genom att välja en kompakt mikrovågsugn så att du kan laga mat, grilla, värma upp och avfrosta med utmärkta resultat.

Kapacitet

Om ni är många i hushållet eller om du ofta har gäster bör du välja en ugn med större kapacitet som klarar av större måltider. Ugnskapaciten mäts i liter.

70+ l – perfekt för större hushåll.
40–70 l – lämpar sig bäst för hushåll på tre till fyra personer.
35–40 l – perfekt för en eller två personer.

Proffstips: En ugn med extra hyllplan innebär att du kan laga fler rätter samtidigt.

Matlagning

Dina favoritmatlagningsmetoder påverkar vilken typ av ugn som är lämpligast för dig.

Ånga – hög temperatur bryner ytan och ger en fin stekskorpa, medan ånga bevarar saftigheten inuti. Resultatet är sagolikt möra och smakrika kött-, fisk- och grönsaksrätter, för att inte tala om desserter ...
Grillning – en ugn med separat grill ger dig fler alternativ medan du tillagar måltiden och ger dig den härligt knapriga grillade konsistensen utan att du behöver gå ut och tända grillen!
Bakning – en varmluftsugn är perfekt för pajer och kakor i bästa kondistorstil, tack vare den jämna värmefördelningen.

Har du svårt att välja? Med en multifunktionsugn med ångfunktion kan du göra alltsammans!

Städning

Vore det inte skönt om ugnen kunde göra rent sig själv? Nu är det inte längre någon dröm! Ugnar med följande funktioner klarar av just det:

Självrengörande ugnar – pyrolysugnar värms upp till 500 °C, vilket reducerar matresterna till fin aska som du enkelt torkar bort med en trasa.

Katalytisk beläggning – den katalytiska beläggningen aktiveras genom att värma upp ugnen till 220 °C. Beläggningen oxiderar fettrester så att ytan blir ren och fettfri.

Ångrengöring - En diskret symbol på displayen påminner dig om att ugnen behöver rengöras. Därefter används ånga för att lösa envisa fettfläckar och matrester. Det räcker alltså med en avtorkning för att hålla ugnen fläckfri.

Aqua Clean - Fuktighet i ugnen skapar ånga som löser annars envisa fettfläckar och matrester från ytan. Så att du utan ansträngning kan rengöra ugnen på naturlig väg.

Proffstips: Med fingeravtrycksfri beläggning ser du också till att utsidan är fläckfri och kräver mindre rengöring.

Ångugnar

Laga mat som en riktig kock! När du använder ånga bevaras alla smaker, konsistensen blir underbar, och du får den härligt knapriga skorpan. Bröd jäser bättre, kyckling behåller sin mörhet, medan grönsaker håller sina starka färger och sin krispighet.